Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR, decizie în privința creșterii salariilor

CCR

Judecătorii Curții Constituționale au decis să amâne pronunțarea pe sesizarea PNL și a Guvernului, pe OUG 20, cea care crește salariile din Sănătate și Educație. Judecătorii CCR vor discuta din nou subiectul pe data de 14 decembrie.

Tot pe data de 14 decembrie judecătorii CCR vor analiza contestația președintelui Klaus Iohannis pe legea prin care se elimină 102 taxe și impozite nefiscale.

Curtea Constituţională a României a analizat miercuri cele două sesizări depuse de PNL şi de Guvern referitoare la legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor. Este vorba de legea care a consființit mărirea salariilor impusă în Parlament la inițiativa PSD și votată de toate partidele parlamentare

O obiecţie de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost formulată de 65 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PNL, iar cealaltă de Guvern.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, ulterior, că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate în cazul legii adoptate de Parlament. "Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată şi vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare", preciza Cioloş pe 8 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, şi grupul PNL din Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea acestei legi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.