Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR, decizie interpretativă - Este vizat un articol din Legea notarilor publici

F.P.
ccr curtea constitutionala

În ședința de marți, 17 mai 2022, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, a decis asupra unei excepții din legea notarilor publici.

Astfel, cu unanimitate de voturi, CCR a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.75 alin.(11) teza a treia din Legea notarilor publici și a activității notariale nr.36/1995 sunt constituționale doar în măsura în care se interpretează că „recursul” prevăzut de acestea este o cale devolutivă de atac împotriva hotărârilor Consiliul Uniunii prin care se soluționează contestația pronunțată în materie disciplinară.

Art. 75 alin. (11) din Legea 36/1995: „(11) Contestația se soluționează de Consiliul Uniunii prin hotărâre. În cazul în care acțiunea disciplinară a fost exercitată de președintele Uniunii sau de Colegiul director al Camerei, președintele Uniunii sau, după caz, reprezentanții Camerei respective în Consiliul Uniunii nu vor participa la soluționarea contestației. Hotărârea prin care se soluționează contestația poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București. Recursul poate fi declarat de notarul public, respectiv de titularii acțiunii disciplinare prevăzuți de lege, în termen de 15 zile de la comunicare. Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel București este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.