Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR îi dă dreptate lui Klaus Iohannis: Modificarea legii privind bunurile proprietate publică e NECONSTITUȚIONALĂ

iohannis ccr

Curtea Constituţională a României a admis joi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii administraţiei publice locale privind bunurile proprietate publică, constatând că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său.

Potrivit unui comunicat al CCR, joi, plenul Curţii a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi pentru abrogarea art. 21 din Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică, obiecţie formulată de preşedintele României.

Citește și: Trupa Holograf se apără! Ce au transmis fanilor revoltați de suma imensă pe care au promit-o la evenimentul din sectorul 5

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi pentru abrogarea art. 21 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică este neconstituţională în ansamblul său", se precizează în comunicat.

Curtea a reţinut, în esenţă, că legea ce face obiectul controlului de constituţionalitate a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor articolului 61 alineatul (2) coroborate cu cele ale articolului 75 din Constituţie, care consacră principiul bicameralismului Parlamentului.

Citește și: Sumă URIAȘĂ! Cât a primit chef Cătălin Scărlătescu la petrecerea primarului Florea

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică şefului statului, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.