Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR îi dă o veste proastă lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat, în timpul campaniei prezidențiale că va renunța la imunitatea specifică președintelui. Îsnă, Iohannis nu își va putea pune în aplicare planul.

Judecătorul Curții Constituționale a României (CCR) Daniel Morar a precizat că președintele țării nu poate renunța la imunitatea sa în condițiile actualei Constituții, deoarece aceasta "are un caracter imperativ".

"Imunitatea președintelui, spune CCR, are rolul de a-l proteja pe președinte de șicanele de zi cu zi, iar imunitatea are un caracter imperativ, neconstituind un drept subiectiv la care titularul poate renunța atunci când apreciază el că ar fi oportun", a declarat Daniel Morar.

El a amintit că legea prevede că președintele țării poate fi cercetat numai pentru infracțiunea de înaltă trădare, la cererea Parlamentului.

"Pentru a evita prescrierea faptelor pentru care nu se poate ridica imunitatea, în Codul Penal apare un text nou care vorbește despre suspendarea cursului prescripției, iar președintele rămâne responsabil după expirarea mandatului", a mai precizat Morar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.