Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR pune presiune pe Parlament în problema traseiştilor

zegrean augustin presedinte ccr

În toamna anului trecut, mii de aleşi locali au părăsit partidele din partea cărora au fost aleşi fără să-şi piardă mandatele, profitând de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55 din 2014. Efectele aşa-zisei ordonanţe a traseiştilor nu sunt reglementate definitiv nici acum, în ciuda unei decizii date de Curtea Constituţională.

"Mă întreb şi eu ce se întâmplă. După decizia noastră (a CCR  - n.red.), ei trebuiau să ia o hotărâre prin care să rezolve această problemă, şi nu au luat-o. Constituţia spune că prin legea de respingere a unei ordonanţe de urgenţă, şi suntem în prezenţa unei legi de respingere, că au dat o lege de respingere după decizia noastră, Parlamentul este obligat să stabilească ce se întâmplă cu efectele produse", a declarat marţi Augustin Zegrean, preşedintele CCR, subliniind că, potrivit articolului 147 din Constituţie, deciziile Curţii sunt obligatorii de la data publicării acestora.

Curtea Constituţională a decis, în decembrie 2014, că legea de aprobare a OUG 55/2014, cunoscută ca "Ordonanţa traseiştilor", pentru că a dat voie aleşilor locali să schimbe partidul, este neconstituţională. Ulterior, Parlamentul a adoptat o lege de respingere a ordonanţei, însă fără a preciza ce se întâmplă cu mandatele aleşilor care au migrat politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.