Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CDC: Sub-varianta BA.2 a Omicron constituie 35% dintre variantele de coronavirus din SUA

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Sub-varianta BA.2 a Omicron constituie peste o treime dintre toate variantele de coronavirus aflate în circulaţie în Statele Unite, conform unei estimări anunţată marţi de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din această ţară, informează Reuters.

Numărul cazurilor de COVID-19 din Statele Unite a scăzut brusc după ce a atins niveluri record în ianuarie, cu toate că o resurgenţă a coronavirusului în unele zone din Asia şi Europa cauzată de sub-varianta BA.2 suscită îngrijorări.

La 20 martie, media mobilă pe şapte zile a cazurilor de COVID-19 din SUA era de 27.786, în scădere cu 17,6% comparativ cu săptămâna precedentă.

Mare parte din SUA înregistrează un nivel scăzut de transmisie, conform noilor linii directoare ale CDC introduse luna trecută, care au luat în considerare ratele de spitalizare şi conform cărora majoritatea americanilor nu mai sunt nevoiţi să poarte măşti de protecţie, potrivit Agerpres.ro.

Alte sub-variante Omicron aflate în circulaţie din decembrie, denumite BA.1.1 şi BA.1.1.529, reprezintă în prezent aproximativ 57,3%, respectiv 7,9% dintre variantele de coronavirus circulante.

BA.2 a constituit 22,3% dintre variantele aflate în circulaţie în ţară în săptămâna care s-a încheiat pe 12 martie, în scădere de la 23,1%, conform unui model CDC care estimează proporţiile variantelor circulante.

Aceste estimări sunt revizuite de CDC pe măsură ce agenţia primeşte mai multe date.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.