Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CDC: Sub-variantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron reprezintă 21% dintre variantele de COVID-19 din SUA

omicron

Sub-variantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron reprezintă, de la 11 iunie, aproximativ 8,3%, respectiv 13,3% dintre variantele de coronavirus din Statele Unite, au anunţat marţi Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), informează Reuters.

Cele două sub-variante cu răspândire rapidă au fost adăugate în martie pe lista de monitorizare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi au fost, de asemenea, desemnate drept variante preocupante în Europa.

Agenţia Uniunii Europene pentru prevenirea bolilor a declarat luni că noile sub-variante se răspândesc mai rapid comparativ cu alte variante, ceea ce ar putea conduce la mai multe spitalizări şi decese pe măsură ce devin dominante pe continent, potrivit Agerpres.ro.

"Sunt foarte îngrijorat", a declarat doctor Gregory Poland, directorul grupului de cercetare a vaccinurilor din cadrul Mayo Clinic din Rochester, Minnesota, adăugând că, potrivit datelor din Africa de Sud, sub-variantele sunt mai capabile să eludeze imunitatea oferită prin vaccinare şi prin infectări anterioare.

Vaccinurile sau infectarea anterioară pot oferi beneficii în prezent, însă BA.4 şi BA.5 ar putea cauza decese şi îmbolnăviri grave după ce copiii se reîntorc la şcoală, iar efectul celui de-al doilea rapel se diminuează, a spus el.

BA.4 a reprezentat 5,4% din variantele din Statele Unite în săptămâna care a început la 5 iunie, conform estimărilor CDC, în timp ce în cazul BA.5 procentul a fost de 7,7%.

Media pe şapte zile a cazurilor de COVID-19 din SUA a fost, de la 11 iunie, de 105.615, în creştere cu 6,7% comparativ cu săptămâna precedentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.