Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a declarat Cioloș în primul interviu acordat din calitatea de premier

ciolos

Premierul Dacian Cioloș a transmis că el și miniștri din Cabinet vor trece la acțiune, chiar dacă vor întâmpina rezistență din partea clasei politice, pentru că nu au de gând să ”înșele așteptările oamenilor”.

”Guvernul îşi va folosi mijloacele pe care le are la dispoziţie în mod legal ca să facă schimbările pe care le crede de cuviinţă, o va face doar în limita mandatului pe care îl are şi, atunci când anumite schimbări pe care le propune nu o să fie dorite, guvernul nu o să îşi mai poată face treaba şi atunci o să vină altcineva. Deci, şi asta aş vrea să se înţeleagă, nu vrem să forţăm anumite... sigur, să le forţăm în limita mandatului pe care îl avem. Fără schimbare, lucrurile nu pot evolua", a punctat premierul.

Șeful Executivului a acordat primul interviu din nou postură, la Radio România Actualități, și a precizat că și-a propus să adopte proiectul de buget pe anul 2016 "pe 10-11 decembrie", după care va fi transmis Parlamentului.

Cât despre majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor, premierul a precizat că încă nu s-a luat o decizie.

"Studiem proiectul făcut de fostul guvern și vom vedea cât e de realistă o astfel de majorare așa încât să se înscrie în limita de deficit asumată", a spus premierul Cioloș.

Totodată, premierul a anunțat că România va ajunge la finalul anului la circa 70% din fondurile europene structurale absorbite, acum fiind la circa 60%.

"Am pornit noi mai greu în perioada bugetară 2007-2013. S-au mai recuperat pe parcurs. Probabil acum suntem cam la 60% grad de absorbţie pe fondurile structurale, mai mult un pic pe fondurile de agricultură şi dezvoltare rurală. Vom ajunge pe fondurile structurale, dacă lucrurile merg bine, undeva în jur de 70%, dar, dincolo de asta, cel puţin pentru perioada bugetară actuală, 2014-2020, este importantă şi absorbţia calitativă, în sensul că eu aş vrea să ne concentrăm şi pe unde ajung banii pentru că altfel economia nu evoluează şi dacă calitatea vieţii oamenilor nu se îmbunătăţeşte, prin absorbţia banilor respectivi, o să ne trezim în 2020 sau 2025, când nu vor mai fi fonduri structurale, că nu am recuperat un anumit decalaj faţă de alte ţări europene", a spus la RRA primul ministru Dacian Cioloș.

Sursa foto: RRA Alexandru Dolea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.