Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE a deschis o nouă procedură de infringement împotriva României

Comisia europeana

Comisia Europeana (CE) a deschis un caz de infringement împotriva României în legatura cu extinderea carierelor de lignit din judetul Gorj, pentru încalcarea unei directive a Uniunii Europene privind evaluarea efectelor aspura mediului înconjurator a proiectelor private sau publice.

Cazul se afla în prima faza a procedurii de infringement, Comisia Europeana cerând României sa ofere observatiile pe care le are de facut în legatura cu aplicarea directivei 92/2011 a UE în proiectul de extindere a carierelor de lignit din Gorj, potrivit Mediafax.
"Defrişarea a peste 700 de hectare şi extinderea pe aceasta suprafaţa a exploatarilor de lignit trebuie sa se conformeze normelor de protecţie a mediului prevazute de legislaţia în vigoare, respectându-se principiul dezvoltarii durabile", a declarat într-un comunicat Catalina Radulescu, avocat si membru al Asociaţiei Bankwatch România.
Carierele de lignit din judeţul Gorj deservesc termocentralele Complexului Energetic Oltenia.
De altfel, în luna februarie, Complexul Energetic Oltenia a anuntat ca urmeaza sa investeasca 2,5 miliarde lei (aproximativ 550 milioane de euro) în urmatorii 15 ani, din fonduri proprii, pentru a punerea în functiune a doua noi cariere de lignit în judetul Gorj, care sa creasca productia de carbune a companiei cu 50%.
Procedura de infringement presupune trei faze. Prima faza consta în trimiterea unei notificari catre statul membru vizat, în timp ce în a doua faza CE cere statului sa aplice deciziile pe care institutia le dispune în respectivul caz. Daca statul nu adopta normele UE, Comisia Europeana poate trimite statul în judecata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.