Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce alimente sunt RECOMANDATE spre consum dacă suferi de GASTRITĂ

arsuri stomac

Durerile de stomac nu te lasă să te bucuri de mâncărurile tale preferate? Poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva suferi de gastrită. Un regim alimentar corect te ajută la tratarea afecțiunii. Senzaţia de arsură la stomac, durerile abdominale, greaţa și balonarea pot fi date uitării dacă știi ce și cât să mănânci. Cauzele apariției gastritei sunt diverse: alimente uscate, abuz de cafea, ore de masă neregulate și bogate în grăsimi, înfometare, medicamente în exces, dar și stres.  În cazul gastritei, consumă cu prudență toate alimentele care au un gust puternic (dulce, picant sau amar), scrie revista Click Sănătate.

Citeşte şi: Alimentele care îţi SUBŢIAZĂ talia

Banane

În cazul gastritei, bananele sunt cele mai indicate și eficiente fructe, datorită conținutului proteic ridicat. Acestea conțin magneziu, potasiu, grăsimi vegetale dar și fibre. O banană consumată dimineața la micul dejun amelioarează arsurile la stomac.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt recomandați pentru conținutul bogat de nutrienți precum zinc, cupru, fier și tiamina. Ovăzul conține fibre solubile, care, odată ajunse în stomac, își măresc de câteva ori volumul în contact cu apa. Astfel, acționează ca un burete, absorbind în drumul lor toxinele și grăsimile nesănătoase.

Citeşte şi: Avertismentul specialiştilor: cele mai populare ceaiuri pot fi PERICULOASE pentru sănătate

Turmeric

Turmericul este utilizat pentru a trata anumite tulburări gastro-intestinale, precum gastrita sau ulcerul de stomac. În acest sens, s-a demonstrat că un extract din turmeric inhibă secreția de acid gastric, ceea ce ajută la vindecarea afecțiunilor gastrice. Consumul zilnic de 3 grame de turmeric pe durata a 12 săptămâni duce la regresia completă a ulcerului de stomac în cazul a 75% dintre subiecți.

De asemenea, studiile au evidențiat efectul protector al turmericului contra cancerului gastro-intestinal și colorectal. Efectul anticancer se datorează proprietăților antioxidante și antiinflamatoare ale curcuminei.

Orez

Orezul este indicat în cazul gastritelor. Fiert, fără prea multă sare și necondimentat, orezul acționează ca un pansament stomacal și calmează durerile.

Ghimbir

Substanțele din compoziția ghimbirului neutralizează acizii din stomac și sporesc mobilitatea tractului digestiv. Elimină balonările și tratează cu succes primele semne ale gastritelor. Este indicat în special vegetarienilor, în tratarea tuturor afecțiunilor stomacale. Rădăcina de lemn dulce reduce crampele și calmează durerile asociate gastritelor. Se consumă sub formă de pulbere, amestecată în puțină apă, înainte de masă.

Citeşte şi: Ministrul sănătății: Gândim un alt sistem de rezidențiat. Medicii să rămână în spitalul în care optează pentru post .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.