Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce am aflat noi din măruntaiele Guvernului, în timpul crizei politice: carne de tun pentru DNA/ ANALIZĂ

Inquam Photos / George Calin
Guvern cîțu

Crizele politice au și beneficiile lor, nu doar costuri. În momentul în care greii din Guvern se bat între ei, la iveală ies o mulțime de informații, multe dintre ele cu iz penal. În timp ce populației i se cere să aibă încredere în premier și în miniștri, aceștia fac dezvăluiri care nu au deloc darul de a ne liniști în vreun fel. Faptul că partidele din coaliție ”nu s-au luat din dragoste” o știam încă de la formarea Guvernului, însă actuala criză ne arată faptul că cele trei partide lucrează din greu la sabotajul reciproc, fără a ține cont de consecințele asupra cetățenilor. Momentan, am aflat detalii de la Ministerul Sănătății, dar nu putem să nu ne întrebăm ce o fi în restul ministerelor.

Din această criză politică am aflat de vaccinarea ”epoleților prioritari” și ”centrele cu circuit închis”, am aflat că numărul deceselor este mult mai mare, că suntem pe locul 25 din 27 la nivelul Europei în campania de vaccinare sau faptul că miniștrii au comportamentul unor școlari care au prins catalogul și încearcă să își motiveze o serie de absențe.

Primul politician de anvergură care a contrazis întreaga politică de comunicare a Guvernului a fost vicepremierul Dan Barna. El a spus că România este pe locul 25 din 27 în Europa, la capitolul vaccinare.

”Campania de vaccinare este decisă de premierul României şi faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27, la nivelul Europei, în condiţiile în care am pornit bine şi am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță şi nici înţelepciune strategică”.

Următoarea bombă a fost lansată de Vlad Voiculescu, cel care ne-a spus că numărul de decese este mai mare decât cel raportat de Guvern.

”N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”.

Din același Guvern aflăm cum s-a constituit Comisia de raportare a deceselor de Covid-19. Practic, această Comisie a fost înființată strict din pix și trecută la catastif ulterior, ca să fie utilizată drept armă politică în războiul dintre Vlad Voiculescu și Florin Cîțu.

Am mai aflat, tot de la Vlad Voiculescu, că nu există discuții între premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, în ciuda faptului că ne aflăm în plină pandemie, iar situația din spitale este gravă.

De la același Vlad Voiculescu am aflat faptul că premierul Florin Cîțu minte în privința paturilor de ATI. Fostul ministru ne explică faptul că premierul avansează cifre în public fără să se fi consultat cu specialiștii din sănătate.

Tot de la Vlad Voiculescu am aflat că întreg sistemul de sănătate este politizat până în măduva oaselor și că oriunde mergi ”dai peste un carnet de partid, asumat sau neasumat”.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre "politizare peste tot în sistem" și spune că "am avut acum două săptămâni evaluarea directorilor din DSP", afirmând că "nivelul profesional nu este un lucru cu care să ne mândrim".

Încă de anul trecut se tot discută despre calitatea Direcțiilor de Sănătate Publică la nivelul fiecărui județ, dar se dovedește că pilele politice sunt mai tari decât pandemia.

De asemenea, de la Liviu Iolu, membru al Consiliului Național al PLUS, aflăm faptul că premierului Florin Cîțu i s-au propus mai multe idei pentru campania de vaccinare, însă acesta preferă să meargă pe mâna structurilor militare.

”Și o minciună spusă, că nu s-a implicat Ministerul Sănătății în campania de vaccinare. Ministerul i-a propus campanii și premierul a refuzat să discute despre asta că avea mai mare încredere în epoleți.”.

Toate aceste informații care au apărut în spațiul public și documentele care au fost aruncate pe piață, în scop de armă politică, s-ar putea materializa în anchete penale, asta pentru că ne aflăm într-un context special, în care ”jocul politic” conduce la decesul oamenilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.