Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ar putea conține noile sancțiuni împotriva Rusiei

rusia sanctiuni

Ministrul eston de externe Urmas Reinsalu a pledat luni pentru adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei în contextul războiului care continuă în Ucraina, potrivit dpa, scrie Agerpres.

'Trebuie să facem ca preţul agresiunii pentru agresor să crească puternic înainte de venirea iernii. Cele şapte pachete (de sancţiuni) de până acum nu au exercitat o presiune suficientă asupra (preşedintelui rus Vladimir) Putin pentru a pune capăt războiului împotriva Ucrainei', a spus Reinsalu la postul public de radio din Estonia.

Noul pachet de sancţiuni sugerat de Estonia ar urma să cuprindă un embargo energetic complet, noi restricţii asupra unor mărfuri şi persoane, precum şi interdicţia pentru cetăţenii ruşi de a călători în UE.

Guvernul de la Tallinn a prezentat Comisiei Europene săptămâna trecută o propunere oficială privind al optulea pachet de sancţiuni.

După ce a înăsprit regulile de eliberare a vizelor pentru cetăţenii ruşi, Estonia, ţară baltică membră a UE şi NATO, a cerut suspendarea eliberării vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi la nivelul întregii Uniuni Europene.

'Cineva trebuie să facă primul pas, sperăm să se poate ajunge la un acord la nivel european într-o formă oarecare', a spus Reinsalu.

Rusia a declanşat o invazie neprovocată şi nejustificată în Ucraina la 24 februarie pe motivul protejării comunităţii vorbitoare de limba rusă. Războiul a suscitat temeri puternice în rândul ţărilor vecine, mai ales a statelor baltice, care au pe teritoriul lor comunităţi mari de rusofoni, că ar putea deveni următoarele ţinte după Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.