Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ar putea însemna achiziția Twitter pentru Elon Musk în adoptarea cripto-rețelelor sociale, oare un 'moment clasic de lup în haine de oaie pentru Web3'

Elon Musk

Apariția tehnologiilor Web3 a determinat companiile bazate pe Web2 să ia în considerare modificări la produsele și serviciile lor actuale. Multe mărci de top folosesc tehnologii Web3, cum ar fi jetoanele nefungibile (NFT) pentru a-și promova marca și pentru a-și arăta afilierea cu tehnologia emergentă, conform cointelegraph.com.

Social media este un alt domeniu în care Web3 pare să aibă cel mai mare impact. Facebook a devenit Meta și și-a mutat întreaga atenție de la a fi o platformă de socializare la a deveni viitoarea poartă de intrare a metaversului. Instagram, deținut de Meta, a anunțat că va adăuga servicii de tranzacționare NFT în aplicație. Reddit, o altă platformă proeminentă de socializare, a devenit un hub pentru tranzacționarea NFT cu 3 milioane de deținători de portofel pe platformă .

În afară de NFT, giganții rețelelor de socializare precum Twitter și Reddit au adăugat suport pentru utilizatorii pentru a oferi bacșiș creatorilor de conținut în criptomonedă. Cu toate acestea, majorității platformelor de rețele sociale le lipsește integrarea criptografică inerentă.

Se spune că Twitter lucra la dezvoltarea propriului portofel cripto, iar odată cu achiziția recentă de 44 de miliarde de dolari de către Elon Musk, mulți credeau că platforma de socializare ar putea foarte bine să integreze un portofel cripto în curând. Cu toate acestea, rapoarte recente au sugerat că Musk a oprit planurile pentru portofel cripto pentru moment.

În ciuda eșecului actual în integrarea portofelului cripto, experții pieței speră să vadă mai multe servicii axate pe Web3 pe platforma de socializare. Martin Hiesboeck, șeful cercetării blockchain și cripto la platforma de tranzacționare a criptomonedei Uphold, a declarat pentru Cointelegraph că Twitter acceptă deja transferul de criptomonede, astfel că adăugarea suportului pentru portofel cripto este următorul pas logic:

„Mulți din spațiul criptografic se pregătesc pentru modul în care Elon Musk va avea impact asupra industriei, iar răspunsul a fost surprinzător de optimist. Este clar că Musk va impulsiona integrarea activelor digitale cu platforma. De exemplu, multe platforme își vor oferi propriile portofele cripto pentru a menține tranzacțiile aproape de ecosistemul lor. Făcând acest lucru, Twitter este un pas logic pentru o rețea socială care deja permite utilizatorilor să trimită sfaturi în cripto”.

Platformele de social media au început ca un mijloc de conectare cu oameni din întreaga lume, iar în ecosistemul Web2, au devenit o parte integrantă a internetului. Cu toate acestea, cu timpul, aceste platforme de social media au devenit, de asemenea, o gazdă centralizată de date pentru milioane de utilizatori, pe care se bazează mărcile și companiile importante pentru a-și face publicitate produselor.

Dependența platformelor de social media de agenți de publicitate a dus la malpraxis la mai multe platforme de social media. S-a descoperit că aceste platforme vindeau agenților de publicitate datele sensibile ale utilizatorilor, iar măsurile de securitate slabe au dus, de asemenea, la scurgeri de date și la încălcarea drepturilor de confidențialitate. Acesta este motivul pentru care Kayla Kroot, co-fondatorul și directorul de proiectare la protocolul de publicare descentralizat Koii Network, consideră că aspirațiile criptografice ale acestor companii de social media pot dăuna industriei pe termen lung.

Kroot a citat exemplul recentei controverse în jurul planurilor lui Musk de a introduce o taxă de 8 USD pe lună pentru infama „căpușă albastră”, spunând Cointelegraph:

„Deși integrarea criptomonedei în orice platformă tehnologică majoră poate fi văzută ca un pas pozitiv pentru adoptare, tendințele capitaliste adânc înrădăcinate ale companiilor de social media indică faptul că ar dăuna industriei pe termen lung. Dacă sunt gestionate greșit, aceste integrări vor îndepărta milioane de potențiali utilizatori. Un exemplu recent în acest sens este mișcarea controversată a Twitter de a solicita membrilor verificați să plătească peste 8 USD lunar pentru Twitter Blue.”

Tom McArdle, director de operațiuni al serviciilor de mesagerie descentralizate Satellite.im, a numit aspirațiile Twitter Web3 un „moment clasic de lup în haine de oaie pentru Web3”.

El a declarat pentru Cointelegraph: „Este probabil ca cripto-ul să fie integrat în platforma Twitter după achiziție. Doar adăugarea capacității de a plăti în Bitcoin sau Dogecoin peste o stivă de tehnologie Web2 existentă nu este un pas înainte pentru mișcarea Web3. Twitter va continua să funcționeze într-o natură centralizată și va monetiza mai agresiv participanții la platformă, deoarece Musk a stimulat compania pentru a urmări achiziția și acum are nevoie de 1 miliard de dolari pe an doar pentru a acoperi cheltuielile cu dobânzile.”

„Integrarea plăților cripto este doar un alt flux de venituri și nu are nimic de-a face cu prioritățile sociale și etice care vin cu frontiera Web3 - transparența, confidențialitatea utilizatorilor și proprietatea datelor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.