Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ar trebui social-democrații să spună la TV în războiul cu Iohannis: Președintele ar trebui cercetat! Apelează la același `mod de operare` ca în 2015

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Inițial social-democrații nu au luat în seamă plângerea penală a lui Ludovic Orban la adresa Vioricăi Dăncilă. Președintele Liviu Dragnea chiar a taxat-o ca ”fiind o prostie” în momentul în care a fost informat de presă că a fost depusă. În câteva ore și-au dat seama însă că mișcarea i-a lădat în șah în condițiile în care premierul e pradă ușoară nefiind parlamentar și deci expusă unei suspendări din partea președintelui în momentul în care s-ar cere urmărirea ei penală.

Viorica Dăncilă a anunțat ce decizie a LUAT, după plângerea penală depusă de Ludovic Orban

A urmat un val de comunicate de la mai toți liderii și marea majoritate a organizațiilor județele. Comunicatorii au primit și ei lista cu ce trebuie susținut oficial, deși PSD la centru a evitat un comunicat oficial.

Atacul a fost împărțit în două mari teme: Plângerea penală la adresa premierului și celelalte declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

I.Plângerea penală făcută de Ludovic Orban:

  • Asistăm la repetarea unui mod de operare, pe care l-a fost aplicat și în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce crestere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.
  • Iohannis vrea prin mijloace nedemocratice, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor.
  • Vrea să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție.
  • Ne aducem aminte cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos printr-o inscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului Victor Ponta. Inscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis.
  • Nu am auzit un cuvînt de regret din partea lui Klaus Iohannis. Nu l-am văzut asumîndu-și responsabilitatea pentru deturnarea democratiei în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plîngere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale.
  • Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Iohannis a inceput să ceară demisia premierului desemnat legal si democratic. Plângerea penală e pusă în mișcare. Intrebarea pe care ne-o punem și care ne inspăimîntă este: la ce au de gînd să dea foc acum?

Ion Cristoiu profețește APOCALIPSA pentru PSD: Dragnea va fi condamnat, Dăncilă EXECUTATĂ de procurori și Iohannis

II.Alte declarațiile ale lui Klaus Iohannis:

  1. A cerut să fie informat despre acțiunile Guvernului în plan internațional, dar rufuză să se consulte cu Guvernul și Parlamentul înainte de evenimentele internaționale la care își ia angajamente în numele României, care apoi trebuie puse în practică de Parlament și Guvern. Deși cere să fie informat, el însuși nu a informat niciodată Guvernul și Parlamentul în privința întâlnirilor cu oficialii străini.
  2. Declarația de azi a președintelui Iohannis, este marcată de ipocrizie de la un capăt la altul, contrazicându-se la fiecare frază
  3. A criticat absorbția fondurilor europene, deși acest guvern a recuperat întârzierile uriașe ale Guvernului Cioloș, iar astăzi, după doar un an și patru luni, România are absorbție 16%, depășind multe state europene, precum Germania, Italia etc.
  4. A cerut să fie informat despre acțiunile Guvernului, dar a refuzat să se consulte cu Guvernul și Parlamentul înainte de evenimentele internaționale la care își ia angajamente în numele României, care apoi trebuie puse în practică de Parlament și Guvern. Deși cere să fie informat, el însuși nu a informat niciodată Guvernul și Parlamentul în privința întâlnirilor cu oficialii străini.
  5. A criticat abordările de tip antagonist privind raportarea României la SUA versus raportarea României la Uniunea Europeană, deși el a fost cel care i-a acuzat de anti-europenism pe cei care au susținut pozițiile SUA.
  6. Președintele Iohannis readuce scandalul în conducerea țării. La fel ca fostul președinte, îi critică pe adversari exact pe temele de care se face el însuși vinovat: ineficiență la guvernare (Dacian Cioloș), conflicte inutile, gafe mari în politica externă
  7. În declarații Iohannis susține că e obligatorie colaborarea instituțională între Guvern și Președinție, dar în același timp critică dur Guvernul, de pe poziții politice partizane, inclusiv în aspectele în care Guvernul a obținut succese (creșterea economică, majorarea veniturilor românilor, creșterea veniturilor la buget, creșterea investițiilor directe).
  8. Susține că Guvernul a gafat în relația cu Uniunea Europeană, deși chiar președintele a comis o gafă de proporții ce a făcut înconjurul lumii când a vorbit de așa-zisele „înțelegeri secrete cu evreii”.
  9. La nivel declarativ, Iohannis spune că e nevoie de o voce unită a României în proiectele majore, dar în faptă, atacă grosolan Guvernul și creează nenumărate conflicte, care afectează conducerea țării.

Traian Băsescu îl face praf pe Ludovic Orban: E o slugă! Sică mandorlină a ajuns într-o hazna, președintele s-ar compromite dacă ar cere suspendarea premierului/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.