Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce are să-și reproșeze președintele Barack Obama, pe final de mandat

abcnews.com
barack obama

Preşedintele SUA, Barack Obama a declarat că cea mai mare greşeală a sa, în calitate președinte, a fost lipsa unui plan după intervenţiile militare din Libia, ce au rezultat cu uciderea lui Gadhafi, potrivit CNN.

„Probabil cea mai mare greşeală a mea a fost să nu concep un plan după ce am luat decizia de a interveni cu forţe militare în Libia”, a declarat Barack Obama.

A fost prima dată când Obama a vorbit despre Libia şi intervenţia NATO în statul nord-african. Acțiunea a rezultat cu uciderea lui Muammar Gadhafi în octombrie 2015.

În cadrul unui interviu televizat, Obama a mai precizat că primul ministru al Marii Britanii a devenit „distras de o serie de alte lucruri”, după operaţiunea militară din Libia.

Președintele american consideră că intervenţia NATO a decurs cât de bine s-a putut, acesta susţine că Libia a ajuns „un dezastru”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate din SUA a declarat pentru CNN că Obama este de părere că „toţi, inclusiv Statele Unite, ar fi putut face mai multe pentru Libia, după intervenţiile militare ce au dus la uciderea şefului statului de acolo”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.