Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au discutat Nicolae Ciucă și membrii Congresului SUA veniți la Palatul Victoria

romaniajournal.ro
Guvern

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit, luni, la Palatul Victoria, vizita unei delegaţii a Congresului SUA, condusă de Steven Lynch, preşedinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională din Camera Reprezentanţilor.

Discuţiile au vizat situaţia de securitate curentă, determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina şi de gestionarea valurilor de refugiaţi, informează Guvernul prin intermediul unui comunicat.

"Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a modului în care România percepe situaţia de securitate curentă, inclusiv acţiunile militare ruse şi scopurile sale. Prim-ministrul român a insistat pe dovada de unitate a aliaţilor, care prin prezenţa militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO, precum şi a valorii parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată şi importanţa dezvoltării de noi investiţii americane în România", informează Executivul.

În cadrul discuţiei, a fost evidenţiată solidaritatea manifestată de români, societatea civilă şi instituţiile statului în gestionarea fluxurilor de refugiaţi.

"Steven Lynch a mulţumit pentru activităţile României şi pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaţilor, cât şi a ucrainenilor rămaşi să lupte pentru apărarea ţării lor", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.