Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au discutat reprezentanţii minorităţilor naţionale cu Iohannis

minoritati

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a apreciat luni că este bine să existe un acord predictibil în ceea ce priveşte finanţarea Apărării, arătând că ar fi bine ca această predictibilitate să se regăsească şi în ceea ce priveşte personalul din Armată.

"Este bine că avem un document predictibil în domeniul Apărării, ar fi foarte bine ca această predictibilitate să se regăsească şi în ceea ce priveşte personalul din Armată şi mă refer în special la drepturile salariale, la alte drepturi pe care le au cei care lucrează în domeniul Apărării. În acest sens, am avut o discuţie legată de garanţii pe care în mod predictibil le acordăm celor din acest domeniu. Sunt oameni care îşi riscă viaţa pentru siguranţa noastră şi este normal, normal ar fi ca toţi bugetarii să aibă această predictibilitate, dar haideţi să începem măcar de aici, să existe lucrurile acestea foarte bine conturate", a declarat Pambuccian, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

El a subliniat că ar fi bine ca formaţiunile politice să respecte şi alte acorduri care au fost semnate.

"Credem că odată cu semnarea acestui acord, sper să-l şi respectăm cu toţii, pentru că îmi amintesc de acordul pentru Educaţie, care a fost, la fel, semnat de toată de lumea, dar nerespectat, ne amintim şi de alte acorduri similare pe care le-am semnat şi pe care ar fi bine să le respectăm aşa cum le-am semnat", a arătat Pambuccian.

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a mai spus că a existat un schimb de păreri cu şeful statului în mai multe chestiuni, unele cu caracter general, legate de dezvoltarea economică a României şi cu caracter punctual, cu referinţe la etnia romilor sau alte minorităţi.

Pambuccian a apreciat că discuţia cu preşedintele Iohannis a fost una bună şi foarte relaxată.

"Am găsit în dl preşedinte Iohannis un interlocutor identic cu cel pe care îl aveam în perioada în care era colegul nostru din Consiliul minorităţilor naţionale. L-am găsit neschimbat, deschis, destins exact ca atunci", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.