Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce au discutat transportatorii cu Guvernul

vasile dancu

Vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții confederațiilor și asociațiilor transportatorilor, cei ai Autorității de Supraveghere Financiară și cei ai Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

“Am deschis astăzi dialogul social care să pună bazele rezolvării situației pe care confederațiile și asociațiile din domeniul transporturilor ne-au semnalat-o. Vom continua acest dialog, care să conducă la o reglementare mai bună și mai sănătoasă,“ a precizat viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

De asemenea, vicepremierul a cerut ASF să prezinte un raport după finalizarea controalelor desfășurate la societățile de asigurări pentru verificarea cauzelor care au dus la creșterea polițelor RCA și să continue, într-un ritm mai accelerat discuțiile cu reprezentanții transportatorilor. “Cerem ASF să propună măsuri legislative după încheierea controlului și să-și continue activitatea, lucrând în beneficiul consumatorului“, a menționat vicepremierul Vasile Dîncu.

Astfel, înaintea întâlnirii deja programate pe data de 25 ianuarie 2016, la care vor participa și reprezentanții Parlamentului, (având în vedere că ASF este sub autoritatea forului legislativ) va avea loc o discuție intermediară săptămâna viitoare, marți, între reprezentanții ASF, ai asiguratorilor și cei ai transportatorilor. Discuțiile vor viza găsirea unor soluții la problemele semnalate de reprezentanții asociațiilor transportatorilor, respectiv: încheierea poliție de asigurare RCA pe orice perioadă de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni, potrivit legislației actuale; posibilitatea suspendării plății poliției RCA în cazul în care autovehiculul este imobilizat, achitarea poliței RCA în mod individual, pe Codul Numeric Personal al conducătorului auto, precum și plata mai rapidă a despăgubirilor.

Reprezentantul ASF, prim-vicepreședintele Cornel Coca Constantin a afirmat că până la sfârșitul anului vor fi finalizate controalele desfășurate la societățile de asigurare și că posibilitatea individualizării riscului (care va avea ca efect plata poliței RCA în mod individual) este o temă aflată în analiza unui grup de lucru.

De asemenea, vicepremierul Dîncu a luat act de cererea transportatorilor pentru devansarea termenului pentru eliminarea accizei suplimentare pentru combustibil, afirmând că va transmite această cerere Ministerului Finanțelor Publice, în condițiile în care bugetul pentru 2016 a fost adoptat de Parlament.

Vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul Violeta Alexandru au stabilit continuarea dialogului și în ceea ce privește proiectul de lege privind serviciul de transport public local, aflat pe agenda Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice. Mâine va fi organizată consultare publică asupra acestui proiect, urmând ca propunerilor asociațiilor de transport public să fie luate în calcul la definitivarea actului normativ. “Vreau să instituim un cult al dialogului civic asupra tuturor proiectelor de acte normative, pornind de la premisa că societatea civilă are un rol extrem de important în definitivarea politicilor publice“, a subliniat ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru.

De asemenea, vicepremierul Dîncu le-a transmis transportatorilor că până la sfârșitul anului, Guvernul are în procedură de avizare un act normativ privind plata arieratelor, inclusiv pe cele din domeniul transporturilor.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Federația Operatorilor Români de Transport, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți, Asociația Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.