Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce caută polițiștii, la perchezițiile de la Primăria Sectorului 5: este vizat Daniel Florea, fostul primar

Primaria Sectorului 5
Daniel Florea

Poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care este vizată Primăria Sectorului 5, mai precis fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea.

Citește și: Percheziții ale polițiștilor la Primăria Sectorului 5, din Capitală

”Este vizată o suma de 27 milioane de lei, bani dați de fostul primar Florea finanțări către un ONG ”Împreună pentru Sectorul 5”, care nu era de utilitate publică. Cel care a inițiat hotărârile de consiliu a fostul primar Florea

ONG-ul respectiv a vidanjat scări de bloc, a cumpărat legume-fructe, a aranjat niște parcuri și alte investiții care nu pot fi identificate. Au fost 4 finanțări dinte care 2 in vara lui 2020, anul alegerilor locale.

Au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală.”, a declarat Ceti Claudiu Octavian, șef de cabinet al Primarului Sectorului 5

"În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii", a transmis sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.