Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE cere României să ia măsurile necesare pentru dezvoltarea unui nou sistem informatic pentru monitorizarea circulaţiei produselor accizabile

European Parliament
UE PE parlamentul european

Comisia Europeană a decis joi să trimită un aviz motivat României pentru că nu a finanţat şi dezvoltat conform calendarului convenit un sistem informatic pentru monitorizarea circulaţiei produselor accizabile (alcool, tutun şi produse energetice) la nivelul UE. Dacă România nu ia măsuri în următoarele patru luni, Comisia poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE, potrivit news.ro.

Normele UE permit produselor accizabile să circule în regim de amânare a plăţii accizelor, cu condiţia ca documentele electronice să fie prelucrate în mod corespunzător în statele membre de expediere şi de sosire, explică CE.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

De asemenea, sistemul informatic le permite statelor membre să comunice informaţii cu privire la operatorii autorizaţi să pună în circulaţie astfel de produse şi să coopereze între ele pentru a combate frauda.

”România utilizează deja o versiune perimată a sistemului informatic şi nu a luat măsurile necesare pentru a utiliza noua versiune. Faptul că România nu a acţionat în timp util ar putea avea consecinţe grave asupra pieţei interne, deoarece produsele accizabile nu ar fi autorizate să circule, în mod normal, către sau dinspre România decât odată ce acciza a fost achitată în mod corespunzător. Aceasta ar putea afecta, de asemenea, toate celelalte state membre care au nevoie să trimită şi să primească informaţii administrative din România”, notează CE.

Dacă România nu ia măsuri în următoarele patru luni, Comisia poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.