Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce decizie a luat Ministerul Educaţiei in cazul falsificării lucrărilor de la evaluare

captura TV
Ministerul Educatiei

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a primit sesizarea DNA care confirma ca niciuna dintre cele doua lucrari de la Evaluarea Nationala ale fiului primarului din Salcea nu-i apartin adolescentului, tezele fiind falsificate.

Elevul primeste nota 1 pentru fiecare lucrare si va fi redistribuit in functie de noua medie, precizeaza MENCS, conform news.ro. "Am primit sesizarea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Suceava care au confirmat faptul ca niciuna dintre cele doua lucrari de la Evaluarea Nationala ale fiului primarului din Salcea nu-i apartin adolescentului. In acest context, lucrarile vor fi notate cu 1", a explicat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al MENCS, Mirabela Amarandei.

Dupa notarea cu nota 1 a ambelor lucrari va fi recalculata media de admitere in clasa a IX-a, iar elevul va fi redistribuit in functie de noua medie. Media de admitere se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala, care are o pondere de 75 la suta si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 25 la suta in calculul mediei de admitere. "Elevul va fi redistribuit in clasa a IX-a in functie de media rezultata dupa notarea cu 1 a lucrarilor de la Limba romana si de la matematica", a mai spus Amarandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.