Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce efecte neștiute au asupra organismului bananele verzi

exquis.ro
banane verzi

Aceste fructe, deși nu foarte consumate, pot avea efecte deosebite asupra organismului și pot reduce anumite cancere, susține un studiu recent. Bananele necoapte sunt mai puțin apreciate pentru gustul lor, dar amidonul pe care-l conțin poate face diferența și poate aduce beneficii organismului.

Un studiu care s-a întins pe o perioadă de mai mulți ani a descoperit că amidonul din acest tip de banane poate reduce riscul unor cancere și cu peste 50%. Acest tip de amidon se mai găsește și în ovăz, cereale, paste, orez, mazăre și fasole, transmite realitatea.md.

midonul rezistent este extrem de popular în cercetările nutriționale, cu studii care arată multe beneficii puternice pentru sănătate, inclusiv niveluri mai scăzute de zahăr în sânge, sensibilitate îmbunătățită la insulină și un apetit redus. Alte beneficii pentru sănătate includ îmbunătățirea profilului lipidelor din sânge, absorbția crescută a micronutrienților și îmbunătățirea sănătății intestinului.

„Am descoperit că amidonul rezistent reduce o serie de tipuri de cancer cu peste 50%. Efectul a fost cel mai evident în partea superioară a intestinului”, a declarat John Mathers, profesor de nutriție la Universitatea Newcastle.

Amidonul rezistent poate fi administrat și ca supliment și se găsește în mod natural în mazăre, fasole, ovăz și alte alimente bogate în amidon.

„Doza utilizată în studiu este echivalentul consumului zilnic al unei banane. Înainte ca acestea să devină prea coapte și moi, amidonul din banane rezistă la descompunere și ajunge în intestin, unde poate schimba tipul de bacterii care trăiesc acolo”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.