Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este dieta atlantică

Profimedia - Shutterstock
dieta atlantica

Există o nouă dietă care promite să facă o schimbare în viața persoanelor care o adoptă. Un dietetician specialist a explicat pentru EaTthis.com care sunt particularitățile acestei diete și cum anume va contribui ea la sănătatea ta.

Ce este dieta atlantică și cum te-ar putea ajuta să slăbești

Experții susțin că dieta atlantică este destul de asemănătoare cu dieta mediteraneană. Aceasta a câștigat tot mai multă popularitate după ce un studiu a arătat că poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta boli cronice.

Atât dieta atlantică, cât și cea mediteraneană pune un accent major pe consumul de legume proaspete, fructe și trei până la patru porții săptămânale de pește sau carne slabă.

Ambele diete favorizează consumul uleiul de măsline și un consum moderat de vin.

Dieta atlantică mai include și consumul de bucăți slabe de carne, lactate și fructe de mare. Pregătirea alimentelor în această dietă se face prin fierbere, coacere sau folosirea grătarului.

Cum te poate ajuta dieta atlantică să pierzi în greutate

Dieta atlantică poate avea un impact pozitiv asupra greutății tale. Accentul este pus pe consumul de alimente bogate în nutrienți și poate contribui la o mai bună gestionare a greutății și la reducerea circumferinței taliei.

Această dietă este bogată în alimente proteice care pot ajuta la creșterea senzației de sațiate. Studiile au arătat că persoanele care au abordat această dietă au reușit să piardă mai mulți centimetri în talie, dar și grăsime din zona abdominală.

Rezultatele au arătat că aderarea la această dietă poate duce la îmbunătățirea generală a stării de sănătate.

Experții de la Parade.com recomandă consultul unui medic nutriționist înainte de a alege această dietă. Medicul poate stabili dacă organismul tău este compatibil cu cerințele dietei atlantice. Este important să nu-ți privei corpul de nutrienții esențiali în timpul abordării oricărei diete.

Ce diferențe au observat specialiștii între dieta atlantică și dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană este și ea populară printre persoanele care își doresc să piardă în greutate într-un mod sănătos. Dacă îți este greu să te decizi între dieta atlantică și cea mediteraneană, un specialist explică pentru EatThis faptul că acestea sunt asemnănătoare.

Dieta atlantică se concentrează pe consumul de alimente vegetale, puțin procesate, bogate în fibre și proteine puțin mai slabe.

Accentul pe care ambele diete îl pun pe alimentele mai puțin procesate, multe legume, fructe, cereale integrale poate ajuta o persoană să slăbească, dar în cazul ambelor diete trebuie luat în calcul aportul caloric.

Pierderea în greutate este rezultatul creării unui deficit caloric. Indiferent de dieta pe care o urmezi, trebuie să existe o reducere a nivelului caloric.

Medicul dietetician te poate ajuta să stabilești care este cea mai bună opțiune pentru tine.

Dieta atlantică propune multe alimente bogate în fibre, acestea te vor ajuta să ai senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel vei reduce posibilitatea de a consuma gustări bogate în calorii între mesele principale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.