Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este realitatea augmentată și de ce este importantă pentru Metaverse?

bernardmarr.com
metaverse

La ce se folosește realitatea augmentată?

Realitatea crescută poate fi folosită pentru o mulțime de scopuri diferite. Vă puteți îmbogăți activitățile zilnice sau vă puteți inova serviciile ca antreprenor.

Realitatea augmentată, sau AR, este o tehnică care adaugă straturi lumii așa cum suntem obișnuiți cu ea. Aceste straturi ar putea fi informații vizuale, auditive și senzoriale pentru a vă intensifica experiența. Companiile folosesc tehnici de realitate augmentată pentru a -și promova produsele , pentru a colecta date semnificative și pentru a lansa campanii de marketing . În viața de zi cu zi, Pokémon Go este probabil unul dintre cele mai cunoscute exemple AR, conform cointelegraph.com.

Gândește-te la acei adidași cu adevărat minunați pe care vrei să-i cumperi. Magazinele locale nu au articolele pe care le căutați, așa că cumpărați online. Dar, se vor potrivi cu ținuta ta preferată și îți vor mai plăcea odată ce vor fi pe picioare? Cu tehnologia AR, poți încerca adidașii acasă. Problema rezolvata.

Rolul realității augmentate în metavers

AR și Metaverse este ca o căsnicie bună. Le puteți folosi separat unul de celălalt, dar sunt mai bine împreună.

Metaverse este un peisaj digital pe care participanții îl pot folosi pentru a-și construi propriile medii virtuale. Este o rețea de lumi virtuale diferite prin care poți intra purtând ochelari de protecție VR. Dar, iată o întrebare: poți spune de ce realitatea augmentată este importantă pentru Metaverse? Care este rolul AR în Metavers?

Chiar dacă nu poți schimba lumea în care trăiești, realitatea augmentată face posibil să oferi împrejurimii tale o dimensiune suplimentară . Folosind imagini, sunete, texte sau chiar date GPS, puteți îmbogăți locul în care vă aflați. Este esențial ca aceste elemente să fie prezentate spațial pentru a vă afecta percepția profunzimii.

Tehnica AR are un anumit grad de putere, convingându-ți creierul că acele elemente există cu adevărat în mediul tău. Și acesta este momentul în care lumea ta actuală devine mult mai interesantă.

Deci, pentru oricine se întreabă: Metaversul este același cu realitatea augmentată? Nu este. Potrivit lui Mark Zuckerberg, Metaverse este un tip de „ internet încorporat ”. „O poți livra realității tale folosind AR.”

Viitorul realității augmentate

Viitorul AR este promițător. Este convenabil și provocator pentru consumatori și o nouă sursă de venit pentru antreprenori.

Realitatea augmentată este încă destul de nouă în acest moment, dar va ajunge la maturitate în următorii ani. Este o tehnică inovatoare care va adăuga și valoare vieții de zi cu zi. Piața globală AR este de așteptat să crească în următorii ani, cu o capitalizare de piață estimată de aproape 300 de miliarde de dolari până în 2024.

Mai multe mărci lucrează la soluții AR pentru clienții lor. De exemplu, Apple dezvoltă o cască AR/VR. La început, data de producție a fost amânată din 2020 până în 2022, dar zvonurile sugerează că au încheiat testele cheie de producție.

Cum beneficiază societatea realitatea augmentată?

Realitatea crescută poate face viața mult mai ușoară. Vă poate ajuta să identificați și să recunoașteți elementele sau să fiți informat prin informații digitale.

Am vorbit mult despre aplicarea tehnologiei AR în Metaverse și despre ce înseamnă aceste dezvoltări pentru următorii ani. Dar, unde ne lasă asta acum? Cum beneficiază realitatea augmentată societatea în 2022/2023?

Această tehnologie inovatoare este excelentă pentru integrarea informațiilor digitale în mediul dumneavoastră fizic. Puteți vizualiza traseul de mers pe jos în organizațiile publice pentru a evita ambiguitățile și incertitudinile pentru clienții dvs. Sau, gândiți-vă la o urgență când nu se vede niciun profesionist din domeniul sănătății. Datorită AR, este posibil nu numai să căutați tratamente de prim ajutor, ci și să învățați cum să le efectuați corect. Ar putea salva o viață.

Apare și realitatea augmentată pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Gândiți-vă la lucrurile simple din viață, cum ar fi să vă urcați în autobuz. Dar cum găsești stația de autobuz dacă nu o vezi? Cu căștile AR/VR, puteți recunoaște și identifica obiecte și chiar puteți utiliza recunoașterea textului. Acest lucru vă împiedică să așteptați lângă un copac și nu la stația de autobuz.

Rolul realității augmentate în învățare și educație

Puteți prezenta oamenilor metode sau obiecte sau pur și simplu îi puteți instrui într-un domeniu specific, cum ar fi asistența medicală.

Realitatea augmentată este folosită mai ales în scopuri de comerț electronic sau de jocuri, dar este mult mai mult decât atât. Gândiți-vă doar la aplicarea în educație - posibilitățile sunt nesfârșite. Să explorăm câteva dintre ele.

Pentru început, rezidenții și chirurgii ar putea folosi tehnologia AR pentru a efectua operații virtuale. Profesioniștii dobândesc experiență practică fără a risca viața altora.

În al doilea rând, în timpul pandemiei de COVID-19, a existat un punct scăzut în întâlnirile față în față din motive evidente. Agenții imobiliari au găsit o modalitate excelentă de a-i învăța pe oameni despre oportunitățile proprietăților. Când interacțiunile față în față sunt o provocare, AR vă permite să explorați opțiunile unei proprietăți fără a părăsi casa.

Cum poate fi folosită realitatea augmentată într-o clasă?

Cum folosesc profesorii realitatea augmentată? În calitate de profesor, puteți îmbogăți curriculumul și le puteți oferi copiilor o experiență de învățare valoroasă.

Profesorii pot face curriculum-ul mai captivant prin utilizarea realității augmentate sau a realității mixte. Experiențele interactive îi vor ajuta pe elevi să își mențină concentrarea și să-și îmbunătățească motivația. Rezultatele elevilor se vor îmbunătăți, de asemenea, prin aplicarea AR și poate chiar Metaverse în clasă.

Pentru profesori, este important să țină cont de „de ce”. De ce vrem să facem AR parte a curriculumului? Cum va schimba realitatea augmentată educația? Există mai multe moduri de a implementa tehnologia AR în sala de clasă:

Schimbați modul în care elevii se implică lucrând cu povești și puzzle-uri. A da viață poveștilor nu a fost niciodată atât de ușor ca astăzi;

Aruncând o privire în interiorul corpului uman sună vag, dar datorită AR, studenții pot vedea cu adevărat cum arată interiorul corpului în timpul orelor de sănătate;

SkyMap de la Google este o platformă interesantă pentru explorarea sistemului nostru solar. Înclinând dispozitivul în sus, puteți afla imediat despre toate planetele, stelele și constelațiile care se află acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.