Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce fumează Musk? Teama directorilor SpaceX și Tesla legată de drogurile consumate de Elon Musk

thenextweb.com
elon musk

Unii directori și acționari ai companiilor lui Elon Musk se tem că folosirea de către fondatorul Tesla și SpaceX a unor droguri, printre care „LSD, cocaină, ecstasy, ciuperci magice și ketamină”, ar putea dăuna companiilor.

„Musk a fost cunoscut ca participând la petreceri și evenimente la Burning Man, festivalul de artă și muzică din Nevada, unde drogurile sunt folosite pe scară largă, pentru a se descărca, potrivit unor apropiați ai săi”, relatează Corriere della Sera care citează un amplu articol publicat pe această temă de Wall Street Journal.

Festivalul, creat de un grup de prieteni pe o plajă din Frisco în 1986, are loc la sfârșitul fiecărei veri în deșertul Black Rock.

În timpul evenimentului, toată lumea este liberă să facă ce vrea, inclusiv droguri și sex. De-a lungul anilor, pe lângă Musk, au mai trecut pe acolo Jeff Bezos, Larry Page și Sergey Brin și Mark Zuckerberg, scrie profit.ro.

Consumul ilegal de droguri de către Musk ar încălca atât politicile companiei SpaceX și Tesla, cât și contractele federale.

Potrivit ziarului american, unii membri ai consiliului de administrație al Tesla s-au confruntat de-a lungul anilor cu privire la presupusul consum de droguri al lui Musk, în ciuda faptului că problema nu a fost niciodată în mod oficial în centrul ședințelor, tocmai pentru a evita ca ea să ajungă în procesele verbale ale consiliului.

Unii directori, printre care și actualul președinte al consiliului de administrație al Tesla, Robyn Denholm, ar fi vorbit și cu Kimbal Musk, fratele mai mic al lui Elon, care face parte din consiliul de administrație al Tesla și care a făcut parte și din consiliul de administrație al SpaceX până în 2022, pentru a cere clarificări cu privire la comportamentul și ajutorul fratelui său, având întotdeauna grijă să nu folosească cuvântul „droguri”.

Codul de conduită al Tesla, amintește WSJ, prezintă compania ca pe un loc de muncă în care drogurile nu pot circula și interzice tuturor angajaților, inclusiv directorilor, să le folosească, chiar și în afara biroului.

Folosirea drogurilor de către Musk ar încălca, de asemenea, regulile care guvernează contractele de peste 14 miliarde de dolari pe care SpaceX le are cu NASA și cu guvernul american pentru misiuni spațiale civile și militare.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.