Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce îi cere Raeţchi (PNL) lui Grindeanu în memoria lui Corneliu Coposu și a bunicului premierului

promovare-jilava.ro
Fortul 13

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pune în dezbatere publică un proiect de lege prin care vrea să salveze Fortul 13 de la Jilava, locul în care au fost întemniţați de către comuniști Corneliu Coposu sau Petre Ţutea. În acest moment, în ciuda unor tentative de a-l transforma în memorial, fortul se află într-o avansată stare de degradare, riscând să se prăbușească. Investițiile făcute până acum aici - de câteva zeci de mii de euro - riscă și ele să fie pierdute. Soluția propusă de Raeţchi prin intermediul unui proiect de lege este înființarea unui Muzeu al Victimelor Comunismului cu sediul chiar în Fortul 13. Liberalul doreşte ca acesta să fie administrat de Ministerul Culturii și să beneficieze de un buget special, suficient pentru stoparea degradării clădirii.

Sorin Grindeanu le dă bugetarilor veștile mult așteptate: Ce li se pregătește

"Mi se pare total neispirat să concentrăm turismul doar în vizitarea Casei Poporului și să nu spunem și acea parte a poveștii care implică suferința adusă de totalitarism. Mai avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a salva o întreagă memorie a rezistenţei. Amânăm de prea mult timp un Muzeu al Victimelor Comunismului - dar salvarea Fortului 13 este cel mai bun prilej pentru a-l realiza. Îi voi scrie și premierului Grindeanu pentru a-l convinge. Bunicul lui este comemorat în cadrul Memorialului de la Sighet, fiind și el un deținut politic în perioada comunistă. Îmi vine greu să cred că nu va înțelege importanţa acestui proiect, chiar dacă e membru al unui partid de stânga", a explicat Raeţchi.

Proiectul de lege prin care Muzeul Victimelor Comunismului ar putea fi înființat în cadrul Fortului 13 de la Jilava intră în dezbatere publică de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.