Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce îi îndeamnă pe oameni să consume și mai mult alcool

bere draft

Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății, spune un celebru anunț de interes național! Cercetătorii au descoperit motivul pentru care oamenii au tendința să savureze mai mult alcool decât este recomandat.

Specialiștii de la Facultatea de Medicină a Universității din Indianapolis au folosit imagistica cerebrală pentru a compara reacțiile băutorilor de bere în urma consumului de alcool și au comparat datele cu cele rezultate în urma consumului de băuturi pentru sportivi, la aceleași persoane. Studiul arată că dorința de a consuma alcool se află în emisfera dreaptă a creierului, scrie futurity.org.

Citește și: Studiu: Mai mult de o treime din copiii români răcesc de trei ori pe an

Conform studiului, după ce participanții au gustat o cantitate mică de bere, aceștia au declarat că dorința pentru a consuma mai mult alcool a crescut, în timp ce consumul de băuturi destinate sportivilor nu a avut același efect.

Se pare că aroma de bere are un impact major asupra creierului! Studiile au demonstrat că aroma de bere declanșează eliberarea dopaminei, iar datele obținute au adăugat acestei asocieri faptul că dorința de a consuma alcool este corelată cu activitatea cerebrală crescută în zona lobilor frontali și a ventriculului lateral drept.

"Acesta este primul studiu care utilizează mai multe modalități ale imagisticii cerebrale pentru a arăta care este nivelul de oxigen din sânge și nivelul de dopamină, ca răspuns la aroma unei băuturi alcoolice," a declarat Brandon G. Oberlin, autorul principal al studiului.

"Combinația dintre aceste două tehnici de cercetare întărește dovada că alcoolul creste activitatea cerebrală din zona ventriculului lateral drept. Rezultatele noastre indică faptul că această zonă este deosebit de importantă pentru cercetările pe tema adicției," a adăugat autorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.