Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Mai mult de o treime din copiii români răcesc de trei ori pe an

mama-3-copii

Un studiu relevă un lucru îngrijorător: mai mult de o treime dintre copiii români cu vârste cuprinse între 7 și 12 răcesc chiar și de 3 ori pe an. Deși nu sunt afecțiuni care pun viața în pericol, aceste răceli alterează starea generală de sănătate a copilului. Iar aici intervine o problemă importantă, pentru că, aparent, nu există prea multe opțiuni de tratamente gata dozate, special concepute pentru această categorie de vârstă și greutate.

Iar cea mai mare provocare pentru părinți este găsirea și administrarea unui tratament corect, în concordanță cu vârsta și greutatea copilului, lucru confirmat și de recenta cercetare. Astfel, părinții se trezesc în situația grea fie de a le administra tratamente pentru copii mai mici și astfel riscă să nu dozeze bine tratamentul, fie destinate adultului, prin care riscă să-l supradozeze.

Citește și: Substanța-minune care îți albește dinții

„Atunci când îi administrăm unui copil o doză de medicament mai mică decât cea recomandată, nu apare efectul terapeutic așteptat. De exemplu, la medicamentele care combat febra, dozele mai mici fac ca febra să nu scadă sub 37,2 grade Celsius, la nivelul axilei. De cealaltă parte, când dozele sunt mai mari, efectul terapeutic așteptat apare dar, odată cu dozele mari, cresc și riscurile de efecte adeverse și/sau toxicitate ale medicamentului. În ambele cazuri, medicamentul poate fi cotat că „nu e bun”, „nu e folositor”, „e nociv”, „e apă de ploaie”, „e toxic” etc.”, explică dr. Ileana Efrim, medic de familie, conform doctorulzilei.ro.

Analgezicele și antipireticele sunt extrem de importante pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani! „Preparatele gata dozate sunt mai sigure și mai ușor de administrat inclusiv în cazul copiilor care își administrează singuri medicamentele – copii care rămân singuri acasă, care își iau tratamentul la școală, în tabără etc. – sau care stau cu bone, bunici. Preparatele gata dozate au avantajul că nu necesită ajustare permanentă și se poate reconstitui administrarea pe o zi în caz de suspiciune că tratamentul a fost subdozat sau supradozat”, mai explică Dr. Ileana Efrim.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.