Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CE îi solicită României să respecte Directiva privind taxarea transporturilor rutiere de mărfuri

Comisia Europeana

Comisia Europeană a solicitat joi României să respecte Directiva privind aplicarea taxelor rutiere pentru vehiculele grele destinate transportului de mărfuri.

Comisia Europeană cere, conform Directivei 2011/76/EU, ca statele membre să stabilească sau să modifice definiții relevante precum taxa de trecere sau de utilizare a infrastructurii și să se asigure că veniturile realizate prin taxare vor fi utilizate pentru a se recupera costurile infrastructurii. O analiză amănunțită asupra legislației din România a evidențiat că Directiva europeană nu a fost aplicată corespunzător, anunță Comisia Europeană.

România are la dispoziție un termen de două luni pentru a anunța CE în legătură cu măsurile luate pentru remedierea problemei, în caz contrar, CE se poate adresa Curții Europene de Justiție.

Pe de altă parte, CE solicită Bulgariei, Cehiei, Germaniei, Greciei, Letoniei, Luxemburgului și României să respecte Directiva 2012/34/EU privind realizarea unui spațiu feroviar european unic. Directiva prevede norme de administrare a infrastructurii și a activităților de transport feroviar, criteriile de acordare de licențe companiilor din domeniu precum și principiile și procedurile de colectare a taxelor de utilizare a infrastructurii. Statele membre UE au avut termen de adoptare a măsurilor care să le alinieze cu Directiva europeană până în data de 16 iunie 2015.

În data de 22 iulie 2015, CE a trimis o înștiințare formală celor șapte țări amintite anterior, care nu au transmis până în acest moment niciuna dintre măsurile luate în domeniu. Acestea au la dispoziție două luni pentru a comunica Comisiei Europene măsurile adoptate, în caz contrar, CE se va adresa Curții Europene de Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.