Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce implicare are Dan Diaconescu în dosarul Marian Vanghelie și cum primea B1 TV bani

b1tv

Dan Diaconescu este și el prezent în dosarul Marian Vanghelie. Diaconescu era ”agent imobiliar”, el căutând case pentru primarul arestat.

Un martor le-a spus procurorilor care era relația dintre Vanghelie și Diaconescu

”Cred că în 2011, Vanghelie Marian mi-a spus că s-a înţeles cu Dan Diaconescu să cumpere de la acesta o clădire de birouri, pe strada 11 Iunie, colţ cu B-dul Mărăşeşti, trimiţându-mă pe mine la sediul OTV din Militari, unde m-am întâlnit cu Dan Diaconescu şi am semnat contractul, pe suma de 2.400.000 euro. Această sumă nu a fost plătită, am încheiat un act adiţional de prelungire a termenului de plată, însă nu am plătit nici în noul termen. Vanghelie Marian a cunoscut faptul că nu facem această plată, dar nu a făcut vreun demers pentru efectuarea plăţii. Cred că în 2014, Dan Diaconescu a cedat creanţa din preţ lui Tarău de la Oradea, iar acesta a dobândit imobilul în urma unei executări silite.

Citește și: STENOGRAME incendiare cu Marian Vanghelie: Cum intervenea la Klaus Iohannis și judecători

La dispoziţiile lui Vanghelie Marian, transmise fie direct mie, fie prin Mircea, am scos din firmă, cu titlu de rambursare a creditărilor făcute de mine şi de doamnele Eftimie şi Dumitru, în mod repetat, diferite sume de bani, cred că în total până într-un 1.000.000 lei. Retragerile s-au făcut din conturile firmei de la BCR, banii cash îi duceam la birou, de unde erau luaţi de Mircea şi duşi lui Vanghelie Marian. Cred că în anul 2009, Vanghelie Marian mi-a dispus să merg cu Mircea în Vrancea, la sediul firmei VITICOM, deţinută de tatăl fostului ministru Dan Nica, de unde să cumpărăm, pe firma SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, o cantitate mare de vin.

Citește și: DNA i-a dat lovitura decisivă lui Marian Vanghelie! Decizia luată de Laura Codruța Kovesi

Din câte îmi amintesc, factura a fost de circa 700.000 lei. Vinul a fost adus în Bucureşti şi depozitat, după care am încercat să îl vindem către ECONOMAT SECTOR 5. În condiţiile în care preţul de achiziţie al vinului a fost unul destul de ridicat, acesta nu s-a vândut, iar ECONOMAT SECTOR 5 ni l-a restituit. În aceste condiţii, din dispoziţia lui Vanghelie Marian, am vândut vinul către SC PREMIER PALACE, firma lui Dumitru Marin. Acesta, spunând că nu poate să îl vândă, mi-a restituit o parte din vin, după o vreme, eu trebuind să îi restitui o sumă de vreo 125.000 lei. N-am făcut această plată, deoarece nu am primit dispoziţie în acest sens de la Vanghelie Marian şi nu puteam angaja o astfel de plată fără o dispoziţie expresă de la acesta.

Citește și: Surpriza DNA: Victor Ponta, Liviu Dragnea și Sorin Oprescu apar în dosarul lui Marian Vanghelie

După ce Dumitru Marin m-a dat în judecată, Vanghelie Marian mi-a spus să-i fac lui Dumitru Marin, pentru această sumă, un contract de publicitate, ca o compensare a datoriei. Cu privire la activitatea de intermediere a prestaţiilor artiştilor străin, la finalul lui 2012, Vanghelie Marian m-a chemat la biroul lui şi mi-a spus că stabilise cu Joey De Alvare’, agent, să aducă la Vanghelion 2013 artişti străini şi că a hotărât ca acest contracte să fie intermediate prin firma SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, sens în care m-a trimis la biroul lui Joey De Alvare’.

Citește și: Cum l-a înfundat Mircea Geoană pe Marian Vanghelie la DNA și ce le-a spus procurorilor

Tot procurorii DNA spun cum primea B1 TV bani de la Vanghelie. Un martor a relatat următoarele:

”La data de 8 aprilie 2015, martorul Bodea Tiberiu, a dat o nouă declaraţie în cauză, din care redăm: „În continuarea declarației mele în fața organelor de anchetă, arăt faptul că: În anul 2012, la una din întrevederile cu Vanghelie Marian, mi s-a transmis de către acesta să mă deplasez la sediul B1 TV, pentru a încheia două contracte cu această televiziune, persoana fiind domnul Felix.

După câteva zile, eu împreună cu Bogdan Georgescu de la Poliţia Locală sector 5 Bucureşti, am mers la sediul B1 TV, unde am luat cunoştinţă despre contractele ce urmau a fi încheiate, şi anume un contract între SC CALEX BUSINESS GRUP SRL şi B1 TV pentru difuzarea de clipuri publicitare pe panourile publicitare tip led aflate în proprietatea SC CALEX BUSINESS GRUP SRL şi un al doilea contract între B1 Tv şi CALEX, prin care B1 Tv difuza publicitate pentru eventualii clienţi ai SC CALEX BUSINESS GRUP SRL.

Declar că nici eu şi nici altcineva din SC CALEX BUSINESS GRUP SRL nu am dus vreun suport optic care să conţină materiale publicitare pentru eventualii clienţi ai SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, materiale care urmau a fi date pe post, la B1 TV, astfel că această televiziune nu a executat nimic din contract şi nici SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, pentru B1 TV. Preţul contractelor a fost acelaşi pentru ambele contracte, echivalent cu o compensare.

Părerea mea despre aceste contracte este că Vanghelie Marian s-a gândit ca pe viitor, să revândă, cu profit, eventualilor clienţi ai SC CALEX BUSINESS GRUP SRL timpul de emisie achiziţionat de SC CALEX BUSINESS GRUP SRL de la B1 TV, însă acest lucru nu s-a întâmplat.”, notează procurorii.

” În 2009, Vanghelie Marian mi-a spus că, scăzând din suma pe care eu i-o datoram drept comision, să închei două contracte de difuzare publicitate cu televiziunea lui Dan Diaconescu, OTV, eu fiind de acord. Vanghelie Marian mi-a dat cartea de vizită a Dianei Voiculescu, director la OCRAM SRL, firma care deţine postul de televiziune, şi mi-a spus să merg cu ea la ea la birou, la sediul din Militari.

Vanghelie Marian mi-a spus că aceste contracte, unul pe SOCIETATEA COMERCIALĂ DIOMA INTERNAŢIONAL EXIM S.R.L. şi unul pe SOCIETATEA COMERCIALĂ IMOB LUX CONSTRUCT S.R.L., să fie fiecare în sumă de 2.900.000 lei. Am mers la birou la Diana Voiculescu, iniţial cu Ţene Victor, iar apoi, la semnarea contractelor, cu doamna avocat Ionela Plăiaşu, avocata firmelor. Diana Voiculescu ştia că eu vin trimis de Vanghelie Marian, precum şi că aceste contracte aveau un caracter fictiv, serviciile aferente neurmând a fi prestate.

Am stabilit cu ea ca totuşi să facă două spoturi pe care să le ţinem în arhivă, pentru a justifica plata banilor. Banii au fost plătiţi către OCRAM, la scurt timp după semnarea contractelor, în cont şi integral. Din câte ştiu, spoturile nu au fost create, cu atât mai puţin difuzate. În aceste condiţii, la circa 9 luni de la semnarea contractelor, pentru a avea o justificare pentru plata banilor, am notificat OCRAM cu privire la nedifuzarea publicităţii, ei răspunzându-mi că aceasta a fost difuzată în parte, restul urmând a fi difuzată. În anul 2010, i-am spus lui Vanghelie Marian că am dificultăţi în a-i plăti comisionul, întrucât nu aveam încasări, aceasta după efectuarea unei plăţi de la Primăria Sectorului 5 Bucureşti sau A.D.P. Sector 5 şi în condiţiile în care aveam datorii la furnizori şi la bănci.

Atunci, el mi-a spus să-i dau, sub forma unor vânzări fictive, două dintre cele 9 vile pe care eu le construisem în perioada 2005-2007, pe strada Mărăcineni din Bragadiru, pe un teren al familiei mele. Am fost de acord şi, după ce am mers împreună cu Vanghelie Marian şi Mircea să vizualizeze aceste vile, am stabilit valoarea acestora, în sensul sumelor pe care urma să le scad din comisionul pe care i-l plăteam.

Una dintre vile, la numărul 26G, am evaluat-o la 300.000 euro, iar cealaltă - de la 26H - la 350.000 euro, aceasta fiind mai mare şi cu mai mult teren. Când am vizionat vilele cu Vanghelie Marian şi Mircea, am mers cu ei într-o noapte, luând cheile de la portarul de serviciu.”, a declarat inculpatul Dumitru Marian în dosar.

Inculpatul Dumitru Marian a declarat:

”Tot la solicitarea lui Vanghelie şi scăzând din datoria către el, firmele mele au cumpărat publicitate la posturile de televiziune OTV şi B1TV. La OTV am achiziţionat publicitate de circa 2.900.000 RON, pentru firma SC DIOMA INTERNAŢIONAL EXIM SRL, publicitate de care nu aveam nevoie şi nici nu a fost difuzată (aşa cum se va vedea mai jos, un contract similar, inclusiv în ceea ce priveşte valoarea, a fost încheiat şi de cealaltă societate deţinută de inculpatul Dumitru Marin, SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL Construct S.R.L.).

Nu cunosc interesul lui Vanghelie pentru ca eu să plătesc aceşti bani către televiziunea lui Dan Diaconescu, ca de altfel nici către B1TV. La B1 s-a făcut reclamă pentru Premier Palace, care a fost difuzată integral.”, notează procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.