Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce înseamnă dacă ai sânii neuniformi

life.ro
sani bust

Ce înseamnă dacă ai sânii neuniformi

Asimetria sânilor se referă la momentul în care un sân are o dimensiune sau o formă diferită de celălalt. O mamografie sau un screening pentru cancerul de sân pot arăta dimensiunea sau densitatea asimetrică a sânilor. Află mai multe despre ce înseamnă dacă sânii tăi sunt neuniformi.

Majoritatea sânilor femeilor sunt ușor diferiți ca mărime, formă și poziție. Sânii sau sfârcurile neuniforme nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, țesutul mamar sau densitatea sânilor care este semnificativ neuniformă a fost legată de un risc crescut de cancer de sân. Mamografiile regulate pot testa anomalii sau modificări ale țesutului mamar.

Ce înseamnă dacă sânii tăi sunt neuniformi

În cele mai multe cazuri, asimetria sânilor este perfect normală. De fapt, organele cu două părți ale corpului ar putea fi ușor diferite, deși orice asimetrie poate fi mai vizibilă la sâni. Cu toate acestea, dacă o persoană observă o schimbare a dimensiunii sau formei unui sân, ar trebui să consulte un medic pentru a afla cauza.

O diferență semnificativă de mărime sau formă între sâni este mai puțin frecventă. Acest lucru nu provoacă întotdeauna probleme medicale, dar un medic te poate sfătui în acest sens.

Iată ce înseamnă cu adevărat când sânii tăi sunt neuniformi.

Variația de creștere este normală, chiar și la sâni

Este absolut normal să ai doi sâni ușor neuniformi. Asta pentru că corpul în sine nu este perfect simetric. Acest lucru poate fi enervant, având în vedere că mintea umană vede simetria ca fiind cheia frumuseții, dar dacă ești panicată că sânii tăi neuniformi înseamnă că ești bolnavă sau ciudată, consolează-te cu faptul că majoritatea sânilor femeilor sunt ușor neuniformi într-o anumită măsură.

Modificările hormonale afectează simetria sânilor

Modificările hormonale din timpul pubertății pot face ca un sân să se dezvolte într-un ritm mai rapid decât celălalt. Deci, dacă încă ești în curs de dezvoltare, asta ar putea fi complet normal. Nu te îngrijora, ești normală.

Sânii care au chisturi pot deveni neuniformi

Sânii cu chisturi sau noduli sunt sâni care conțin mase (complet benigne) în interiorul lor. Aceste mase pot fi cauzate de leziuni ale sânului în curs de dezvoltare și pot fi cauzate și de o simplă tendință genetică către sânii mai fibroși.

Sânii neuniformi pot fi un simptom al cancerului de sân

În cazuri rare, schimbările bruște ale mărimii sânului ar putea fi un indicator al cancerului de sân. Dar, după cum am spus, acesta este un simptom foarte, foarte rar pentru majoritatea femeilor.

Totuși, dacă schimbarea mărimii sânului tău a fost dramatică și bruscă, nu strică niciodată să fii examinată de un medic.

Concluzia este că dacă ai sânii neuniformi, nu trebuie să te îngrijorezi. Sânii tăi neuniformi nu te fac să arăți mai puțin dezirabilă sau amuzantă. Ei sunt la fel de mult o parte din tine ca orice altă parte a corpului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.