Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce instituţii vor putea face sondaje la alegerile locale: Anunţul oficial al BEC

BEC

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat luni mai multe institute pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la scrutinul din 5 iunie.

 

Potrivit unor hotărâri adoptate în şedinţa de luni, BEC a acreditat Asociaţia pentru protecţia consumatorului european pentru efectuarea de sondaje în Bucureşti, iar Fundaţia "Biroul de Cercetări Sociale" (BCS) pentru exit-poll-uri la nivelul Capitalei, dar şi în Mangalia.

 

De asemenea, au mai fost acreditate Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) pentru exit-poll-uri în sectorul 4 al Capitalei, la secţiile de votare 738 - 742 organizate la Şcoala nr. 98 "Avram Iancu", şi Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu pentru efectuarea de sondaje în judeţul Gorj, conform Agerpres.

 

Potrivit legislaţiei în vigoare, operatorii instituţiilor de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza a 500 de metri în afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot.

 

Totodată, operatorii de sondaj au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

 

Săptămâna trecută, Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat Centrul de sociologie urbană şi regională - CURS şi Grupul de studii socio-comportamental - Avangarde pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne. Cele două instituţii vor efectua sondaje la nivelul municipiului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.