Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ironie: Cel mai căutat terorist moare din cauza unei supradoze de droguri

saamtv.com
rinda

Un oficial de rang înalt al poliției din Punjab și unul de la o agenție centrală au declarat pentru The Sunday Express că Rinda, care se afla sub protecția Inter Services Intelligence (ISI) din Pakistan și care a comis mai multe acte teroriste în India, era tratat pentru o afecțiune renală declanșată probabil de o supradoză de droguri, anunță indianexpress.com.

Harvinder Singh Sandhu alias Rinda, un terorist cel mai căutat, care poartă o recompensă de 10 lakh de rupii anunțată de Agenția Națională de Investigații, se pare că a murit la un spital din Lahore, în Pakistan, au declarat sâmbătă mai multe surse din agențiile de informații centrale și de stat.

Rinda a fost desemnat drept creierul din spatele atacului cu RPG asupra sediului central al serviciilor de informații ale poliției din Punjab, la Mohali, în luna mai a acestui an, și al atacului cu grenade asupra clădirii Agenției de Investigare a Crimelor (CIA) a poliției de stat din Nawanshahr, anul trecut, în noiembrie. El a fost citat în peste două duzini de cazuri penale și, în afară de Punjab, era căutat în Maharashtra, Chandigarh, Haryana și Bengalul de Vest. El avea o recompensă de 10 lakh de rupii anunțată de Agenția Națională de Investigații (NIA) pentru orice informație despre el. Interpolul a emis o notificare roșie împotriva lui Rinda în luna iunie a acestui an.

"Am aflat că Rinda a murit din cauza unei supradoze de droguri", a declarat un oficial de rang înalt al poliției din Punjab.

Un oficial de rang înalt al agenției centrale, care a cerut să nu fie numit, a declarat că Rinda "suferea de o problemă la rinichi și a fost internat în spital". Acesta a adăugat: "De asemenea, se vehiculează informația că Rinda a murit din cauza unei supradoze de droguri, ceea ce este probabil să fi cauzat problema la rinichi".

Între timp, două spitale guvernamentale din Lahore - Spitalul Jinnah și Spitalul de Servicii - au negat orice deces de acest fel în ultimele două zile. O parte a presei a relatat că Rinda a murit într-un spital militar din Lahore. Contactat, un oficial al Spitalului Militar Combinat (CMC), care a cerut să nu fie numit, a declarat pentru The Sunday Express că "un bărbat de 33 de ani pe nume Mohammad Usmaan a murit din cauza unei supradoze de droguri". Oficialul a declarat că nu a existat nicio persoană pe nume Rinda care să fi murit în spital în ultimele două zile.

"În trecut, au existat rapoarte potrivit cărora teroristul Harmeet Singh PhD, cu sediul în Pakistan, ar fi murit. Șase luni mai târziu, ne-am dat seama că era foarte viu, deoarece i-am analizat activitățile și detaliile apelurilor sale. A murit ceva mai târziu", a declarat un oficial.

Rinda, membru al organizației Khalistani interzise Babbar Khalsa International, se folosea de ajutorul unor gangsteri locali pentru a desfășura activități antinaționale în India, în special în Punjab. El era considerat ca fiind principala legătură între gangsteri și grupurile teroriste cu sediul în Pakistan.

Conform ultimului dosar păstrat de poliția din Punjab, în care se menționează implicarea sa în atacul RPG de la sediul central al serviciilor de informații, Rinda este fiul lui Charat Singh Sandhu, care locuiește inițial în Nanded Sahib, în Maharashtra, unde "a migrat din satul Sarhali din Tarn Taran, în Punjab, cu mulți ani în urmă. Este cel mai căutat gangster din categoria A+ din Punjab. În plus, este implicat și căutat în numeroase cazuri de către forțele de poliție din Maharashtra, Chandigarh, Haryana și Bengalul de Vest", se arată în dosarul consultat de The Sunday Express.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.