Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce lasă în urmă ieșirea Marii Britanii din UE - Traian Băsescu remarcă avantajul Brexitului pentru România

brexit

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este un semnal că drumul poate fi și invers, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, în cadrul Știrilor B1 TV.

Întrebat ce rămâne în urma Brexit-ului, care se va produce cu certitudine pe 31 ianuarie, europarlamentarul PMP a răspuns: ”Ieșirea Marii Britanii din UE ne lasă cu o Europă mai mică, cu o contribuție bugetară extrem de importantă mai puțin la bugetul Uniunii Europene, ne lasă cu un sistem de apărare mult diminuat. Marea Britanie era cel mai mare contributor la capacitatea de apărare a UE. Și rămânem fără o populație de aproape 70 de milioane, o populație înalt calificată, sistemul de educație britanic e unul din sistemele foarte bune. Cel mai mare lucru pe care ni-l lasă Marea Britanie ca amintire și ca semnal pentru viitor este că drumul poate fi și invers, nu numai în Uniunea Europeană, ci și afară din Uniunea Europeană. (...) Brexit-ul se produce pe 31 ianuarie. Vinerea viitoare suntem cu o țară mai puțin, și nu cu orice țară”.

Traian Băsescu iese la rampă după avertismentul Consiliului Fiscal: 'S-a ajuns la o limită care poate prăbuși țara. Nu exagerez deloc'

Pe de altă parte Brexit-ul aduce și un avantaj pentru țara noastră, remarcă fostul șef al statului.

”În același timp, România câștigă un parlamentar, trece de pe locul 7 pe locul 6 ca forță de vot, deci ca influență a deciziilor”, a mai spus Traian Băsescu.

Așadar, este oficial, Brexitul va avea loc pe 31 ianuarie. Parlamentul britanic a adoptat definitiv acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după mai mult de trei ani de dezbateri și tensiuni. Acordul, care stabilește modalitatea de retragere din blocul comnitar a fost negociat de premierul conservator Boris Johnson cu Bruxelles-ul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.