Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le-a spus Iohannis militarilor din teatrele de operatii

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi în cadrul unei videoconferinţe un mesaj militarilor români din teatrele de operaţii, cu prilejul Zilei Naţionale a României, în care le-a cerut să-şi îndeplinească în continuare obligaţiile cu cinste şi demnitate.

"Vă cer să vă îndepliniţi şi în continuare obligaţiile cu cinste şi demnitate, pentru a arăta lumii că sunteţi nu numai apărători în uniformă ai intereselor naţionale, dar şi ambasadori ai spiritului românesc şi ai respectului pentru valori", a declarat Iohannis.

El a apreciat că militarii aflaţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest promovează cu onoare imaginea Armatei României, profesioniste.

"Ştiu că vă faceţi datoria faţă de ţară departe de familii şi de cei dragi, în condiţii dificile. Din acest motiv, profesionalismul şi seriozitatea cu care reprezentaţi statul român în teatrele de operaţii merită toată aprecierea noastră. Faptul că vă asumaţi conştient riscurile pe care le implică activitatea dumneavoastră, îndeplinind misiuni complexe în zone extrem de ostile, în care există mari diferenţe culturale, religioase şi de mentalitate, dovedeşte curaj şi patriotism. Naţiunea română este mândră că are astfel de militari, responsabili şi dedicaţi. Încrederea de care se bucură Armata României în rândul populaţiei se datorează în bună măsură şi dumneavoastră", a declarat Iohannis.

El a subliniat că românii ştiu că integrarea ţării noastre în structurile euro-atlantice este în mare parte şi meritul militarilor, arătând că Armata continuă să fie un veritabil ambasador al României, oferind ţării vizibilitate, credibilitate şi predictibilitate în plan extern.

"În acelaşi timp, experienţa acumulată în aceste teatre de operaţii, colaborarea şi cooperarea cu celelalte armate prezente în Afganistan sau Balcani, contribuie semnificativ la eforturile naţionale pentru realizarea unei armate române moderne, performante, mobile, capabile să-şi ducă la bun sfârşit misiunile specifice", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la parada militară de Ziua Naţională organizată la Bucureşti, după care a depus un buchet de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.