Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le-a transmis Liviu Dragnea primarilor din țară: 'Așa ceva nu mai poate fi acceptat'

inquamphotos.com / Octav Ganea
liviu dragnea sorin grindeanu

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, în cadrul ședinței Asociației Comunelor din România, că nu mai poate fi acceptat să existe două Românii: România Urbana și România Rurală. Cât despre salariile primarilor de comună, Liviu Dragnea a spus că a crescut salarizarea în rândul funcţionarilor, urmând să se majoreze şi veniturile primarilor

„O să vă confirme doamna Olguța Vasilescu și domnul prim ministru Grindeanu. Erau salariile foarte mici la primari și am depus un amendament să mărim salariile primarilor. Pe bună dreptate ați spus că trebuie să mărim și salariile la funcționari. În cadrul acestei măsuri adoptate au fost dați la o parte primarii. Pentru că decizia guvernului a fost să aveți o abordare diferită și să aveți un nivel de salarizare așa cum niciodată cineva dintr-o primărie să aibă salariul mai mare decât primarul. Așa ceva nu mai poate fi acceptat. Vreau să exprim respectul meu pentru ceea ce faceţi, pentru faptul că rezistaţi şi ţineti vie această flacără a speranţei în comunităţile pe care le conduceţi (...). Salarizarea în rândul funcţionarilor a cresut, urmează salarizarea primarului (...) Este foarte greu să le puteți explică românilor, care trăiesc în satele din România, că noi în continuare avem două Românii: România urbană și România rurală. Așa ceva nu mai poate fi acceptat”, a declarat Liviu Dragnea.

Ambasadorul Rusiei, CONCLUZIE după întâlnirea cu Meleșcanu: Ce a UITAT să spună ministrul român

De asemenea, Dragnea a declarat că legea salarizării unitare va ajunge în Parlament în două-trei săptămâni şi a afirmat că există o grabă în acest sens, astfel încât să existe timp suficient ca legea „să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituţională”. 

„În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, eu ştiu de la primul ministru şi de la doamna ministru că în două-trei săptămâni de zile vin cu legea în Parlament. Noi în Parlament suntem pregătiţi, dar va trebui să fie o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali. Deci ea e în programul de guvernare prinsă ca de la 1 iulie să intre în vigoare. Vreau să ne grăbim, pentru că avem deja această experienţă şi am început să ne obişnuim: orice lege pe care o dăm în Parlament trebuie să o adoptăm mai repede ca să lăsăm timp să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituţională”, a afirmat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.