Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le-a transmis Maia Sandu lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Administratia Prezidentiala
Maia Sandu

Ce le-a transmis Maia Sandu lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

„Simțim sprijinul Bucureștiului la fiecare pas în procesul nostru de aderare la UE și îi mulțumim că este un adevărat susținător în toate forumurile europene”.

Asta a transmis președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, și președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, în prima lor vizită oficială de la preluarea recentă a noilor funcții.

În cadrul întrevederii cu oficialii români, șefa statului a menționat că, „în ultimii ani, cooperarea între Chișinău și București este foarte bună, așa cum este firesc, și suntem recunoscători să primim astăzi garanția că lucrurile vor continua în aceeași direcție”.

De asemenea, președinta a mai subliniat că parteneriatul excelent cu România se materializează în lucruri concrete în domenii importante pentru Republica Moldova. „Ne propunem să accelerăm proiectele de interconectare energetică și de infrastructură care sunt esențiale pentru securitatea energetică și dezvoltarea economică a Republicii Moldova. După deschiderea, acum o lună, a podului de pontoane Leova - Bumbăta, urmează reabilitarea podurilor transfrontaliere: Leuşeni - Albiţa; Cahul - Oancea și Sculeni - Sculeni”.

Totodată, președinta Maia Sandu a spus că „România ne ajută și să ne modernizăm localitățile - sunt finanțate 58 de proiecte în cadrul Programului „Satul European”. Cu sprijinul României și cu susținerea altor parteneri europeni, Moldova își va continua cu încredere calea europeană”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.