Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le transmite Klaus Iohannis candidaților și votanților la alegerile locale

iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, 5 mai, o conferință de presă în care a transmis mesaje deopotrivă candidaților la alegerile locale, cât și alegătorilor și autorităților implicate.

Mesajul pe care președintele l-a transmis candidaților a fost acela de a duce o campanie curată, axată pe proiecte, nu pe scandal.

„Candidaților le spun: Faceți o campanie curată! Mergeți, expuneți programele electorale, vorbiți cu oamenii, aflați care sunt problemele lor, veniți cu soluții! Faceți o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerie,” a transmis Iohannis de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Președintele îi îndeamnă pe alegători să analizeze candidații înscriși în cursa electorală și să îi aleagă pe aceia integri, gospodari și care nu sunt certați cu legea.

„Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim. Uitați-vă bine la candidați! Uitați-vă bine la candidați și gândiți-vă dacă cel preferat de dvs este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitați-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localității în care trăiți. Uitați-vă la echipa pe care o are în spate. Uitați-vă la echipa de consilieri cu care vine. Uitați-vă dacă sunt oameni serioși. Uitați-vă la candidați și întrebați-i dacă cunosc problemele localității dvs, dacă vin cu soluții,” a declarat președintele.

De asemenea, Iohannis susține că alegătorii trebuie să ia în seamă și partidul din care vine un candidat, pentru că în timp ce unele au început să se reformeze, altele doar mimează acest lucru.

„Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toți sunt la fel. Unii au luat-o foarte în serios, au început procesul de reformă internă. Alții mimează reforma. Este important și partidul din care provine candidatul,” a încheiat președintele.

Nu în ultimul rând, președintele s-a adresat și autorităților responsabile de organizarea alegerilor, pe care le îndeamnă să își facă datoria în mod impecabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.