Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce lovitură i se pregăteşte unui ministru din Guvernul Dăncilă: Deja s-a SEMNAT

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Partidul Naţional Liberal va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, a anunţat luni preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu. "În unanimitate, BEx al PNL a hotărât depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, de către grupul PNL. Motivaţiile sunt nenumărate. (...) Anul 2018 este poate cel mai important an pentru românii de pretutindeni. Anul acesta sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Se împlinesc 100 de ani de când naţiunea română a săvârşit actul de unire a tuturor teritoriilor în care românii sunt majoritari. Ca atare, solicităm prin această moţiune simplă la adresa ministrului Culturii şi Identităţi Naţionale ca domnia sa să vină în faţa Parlamentului şi să spună care este stadiul pregătirii acestor manifestări", a spus Ştirbu, la Parlament, conform Agerpres.

Citeşte şi: Înfrângere MAJORĂ pentru DNA, în războiul cu familia Băsescu: Motivare DEVASTATOARE a judecătorilor de la Curtea de Apel

El a precizat că deputaţii USR şi PMP şi-au manifestat disponibilitatea de a semna această moţiune simplă. "În ceea ce priveşte moţiunea simplă la adresa ministrului Culturii, vrem să vă informăm că am făcut invitaţie tuturor colegilor din Opoziţie, atât colegilor din USR, cât şi colegilor din PMP. Aceştia şi-au oferit disponibilitatea de a semna alături de PNL moţiunea iniţiată de noi", a spus Ştirbu.

Citeşte şi: ALERTĂ - Un nou VAL DE NINSORI loveşte România: Jumătate de ţară, sub COD GALBEN / HARTĂ

Liberalul a susţinut că în acest an "vom avea pur şi simplu o batjocură la adresa acestei sărbători mari a tuturor românilor". "Există, la ora actuală, un proiect pentru realizarea statuii Marii Uniri de la Alba Iulia, un concurs, licitaţie de proiecte, câştigat de sculptorul Buculei, care în acest moment nu poate să îşi ducă la îndeplinire acest grandios proiect deoarece Ministerul Culturii refuză cu obstinaţie semnarea contractului de pornire a lucrărilor. Acest proiect a fost pierdut de către Ministerul Culturii, aproape la sfârşitul primului trimestru din acest important an suntem în situaţia în care Ministerul Culturii ne demonstrează că are la nivelul conducerii persoane de o incapacitate managerială crasă sau mai bine spus oameni care nu gândesc româneşte", a susţinut Gigel Ştirbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.