Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce mai conține vaccinul anti-COVID-19: De exemplu, într-o doză de la Moderna a fost găsit un ţânţar - Sute de mii de doze au fost retrase

Reuters - Agerpres
Moderna booster

Descoperirea unui ţânţar în interiorul unei fiole de vaccin anti-COVID-19 al companiei Moderna într-un centru de vaccinare din Spania a provocat săptămâna trecută retragerea preventivă a unui lot de 764.900 de doze din acest vaccin, distribuite în luna ianuarie în cinci ţări, relatează marţi agenţia EFE.

Moderna şi societatea producătoare a acestui lot, laboratorul spaniol Rovi, anunţaseră vineri retragerea acelor doze ca urmare descoperirii unui ''corp străin'' într-o fiolă. Lotul în cauză a fost distribuit pe 13-14 ianuarie în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia, scrie agerpres.ro.

Potrivit Agenţiei Spaniole a Medicamentelor, respectivă fiolă a fost descoperită într-un centru de vaccinare din oraşul Malaga, nu a fost administrată şi retragerea lotului este o măsură de precauţie, deşi nu se aşteaptă ca şi alte fiole să fie afectate.

Aceeaşi agenţie a mai menţionat că vaccinurile sunt fabricate în condiţii standardizate pentru a reduce la minimum riscul unor astfel de evenimente şi a permite detectarea lor precoce.

Compania Moderna a transmis la rândul ei că nu a fost notificată nicio problemă de siguranţă în legătură cu dozele deja administrate din acel lot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.