Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce MESAJ va transmite președintele Klaus Iohannis în Parlament

sah

Președintele Klaus Iohannis se va adresa mâine camerelor reunite ale Parlamentului României. Tema a fost anunțată deja și nu miră pe nimeni - starea Justiției din România și atacurile din ultima vreme asupra ei îndeosebi prin OUG 13 - în prezent aborgat printr-o altă OUG și ea controversată.

Vezi și: IMAGINI HALUCINANTE cu un senator în Parlament / VIDEO

În pregătirea discursului de mâine din Parlament președintele a apelat l ao strategie fără precedent - a anunțat pa pagina sa de Facebook  că mâine se va adresa Parlamentului:

Mâine, la ora 12:00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislației penale inițiate de Guvern, care au generat o puternică reacție civică, trebuie aduse în atenție și de la tribuna Legislativului. Vă invit să mă urmăriți!”, e mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Asta înseamnă și fără să îți spună un mare specialist în politică sua în comunicare că președintele vrea să transmită cea important deputaților și senatorilor, dar mai ales că își dorește ca mesajul lui să fie auzit de cât mai mulți oameni și să aibă și un impact imediat.

Vezi și: Primul SONDAJ după scandalul ordonanţei: DEZASTRU pentru PSD

Și de aici încep speculațiile. Surse politice susțin că președintele Klaus Iohannis va avea un discurs foarte violent și contondent la adresa Guvernului Sorin Grindeanu, a majorității PSD-ALDE și a liderilor lor Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu. S-ar putea ajunge chiar și la o solucitare de demisie pentru primerul Grindeanu și împreună cu el și întreg executivul.

La pachet ar putea veni și anunțul datei Referendumului național pe tema grațierii despre care președintele a vorbit și pentru care a solicitat Parlamentului să îi dea un aviz consultativ.

Sunt însă unii care susțin că președintele ar merge și mai departe. Ar anunța suspendarea din funcție a premierului Sorin Grindeanu și a cel puțin doi miniștri - Florin Iordache (Justiție) și Carmen Dan (Interne). Ar putea face asta doar dacă între timp Direcția Națională Anticorupție (DNA) va anunța că a început pe numele celor menționți urmărirea penală. În acest moment în absența unui asemenea anunț o suspendare a premierului și/sau a unor miniștri nu este posibilă... dar până la ora 12.00 (ora la care discursul este programat în plenul Parlamentului) ar fi timp destul. Deocamdată se știe doar că procurorii DNA fac cercetări în acestă zonă a felului în care a fost promovată și emisă OUG 13 de modificare a Codului Penal.

Este avident pentru toată lume că președintele Klaus Iohannis a revenit spectaculos într-un joc care părea închis de PSD și ALDE și că nu are de gând să se oprească la ce știm deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.