Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce NEREGULI a descoperit GUVERNUL la revoluționari: Baza de date e nefuncțională / DOCUMENTE

dosar revolutie

Un raport al Corpului de control al prim ministrului (CCPM) referitor la acţiuni desfăşurate la Secretariatul de stat pentru revoluţionari arată că baza de date informatizate a instituţiei nu mai este funcţională, dar şi existenţa unor cazuri în care au beneficiat de drepturi cuvenite revoluţionarilor persoane care aveau doar cinci ani în 1989.

DOCUMENTUL integral poate fi consultat AICI

"Din datele transmise de către Secretariatul de stat pentru revoluţionari, a rezultat că, deşi la nivelul instituţiei a fost realizată o bază de date informatizate, cu ajutorul programului software achiziţionat în acest scop, aceasta nu este utilizată, cauza fiind imposibilitatea de actualizare a programului şi, astfel, baza de date nu mai este funcţională. În anul 2015, CCPM a efectuat verificări la Secretariatul de stat pentru revoluţionari, în urma cărora, (...) a semnalat unele 'Erori în baza de date (în format electronic) cuprinzând beneficiarii Legii nr. 341/2004, constând în: înregistrările din baza de date cuprinzând beneficiarii Legii nr 341/2004 (...) pentru unele dosare sunt eronate, (...) în fapt persoanele având un alt cod numeric personal decât cel înscris în evidenţă; existenţa unor situaţii precum deţinerea unui certificat de revoluţionar de către o persoană care la data desfăşurării Revoluţiei avea vârsta de cinci ani; schimbarea calităţii de luptător rănit în erou martir în cazul unei persoane decedate după 15 ani de la Revoluţia din decembrie 1989, din cauze care nu au avut legătură cu aceasta", se arată în sinteza activităţii de control publicată pe site-ul Corpului de control al premierului.

Citește și: Cât a dat un MILIONAR pe chiloții amantei lui Adolf Hitler, Eva Braun, la o licitație / FOTO

Totodată, se precizează că în trei dosare au fost identificate documente care "prezintă indicii de contrafacere a scrisului".

Documentul publicat de Corpul de control mai arată că în anul 2013 Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari a distribuit beneficiarilor Legii recunoştinţei "un număr de 20.850 de cartele magnetice de călătorie gratuită cu metroul, cu 13.114 cartele magnetice mai mult decât numărul beneficiarilor care domiciliau în Bucureşti şi judeţul Ilfov - număr total de 7.736 persoane".

Citește și: Robert de Niro îi cere lui Barack Obama să-l bată pe Donald Trump și anunță că se mută în Italia / VIDEO

"Au fost identificate, de asemenea, o serie de nereguli: situaţia a trei persoane care au utilizat, în vederea obţinerii calităţii de luptător remarcat prin fapte deosebite, adeverinţe care nu au fost emise de fapt de către Centrul Militar Zonal Constanţa, existând indicii că aceştia au beneficiat, pe nedrept, de indemnizaţiile acordate în baza Legii nr. 341/2004; existenţa unor persoane care, deşi la data desfăşurării Revoluţiei române aveau vârsta cuprinsă între cinci şi 12 ani, deţin certificate de luptător pentru victoria Revoluţiei române; dobândirea calităţii de luptător pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 de către o persoană care nu a făcut dovada rănirii sale în luptele pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989", se mai susţine în documentul Corpului de control.

Potrivit sursei citate, în urma inventarierii din anul 2014, s-a constatat lipsa unui număr de 2.356 dosare de revoluţionari din fondul arhivistic al instituţiei.

Citește și: Lider PNL: Iohannis ne poate duce la guvernare, dar de acolo direct la groapă

Conform sintezei prezentate, controlul s-a desfăşurat în intervalul 2012 - 2016.

Raportul Corpului de control a fost înaintat prim-ministrului, Arhivelor Naţionale ale României şi Secretariatului de stat pentru revoluţionari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.