Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce nume se vehiculează pentru funcția de director general al ONB

bucharestcitytour.ro
onb

Noua posibilă numire în funcţia de director general interimar al Operei Naţionale Bucureşti este regizorul Andrei Şerban. Celebrul regizor Andrei Şerban trăieşte la New York, dar vine frecvent în România pentru a monta spectacole de teatru şi de operă şi pentru a face ateliere de creaţie cu tineri actori.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, i-ar fi propus regizorului Andrei Şerban să devină director general interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), potrivit adevărul.ro, în urma scandalului imens din această instituţie: nu mai puţin de trei directori generali interimari, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi George Călin, s-au perindat la cârma instituţiei în mai puţin de trei săptămâni.

Andrei Şerban, născut pe 21 iunie 1943, în Bucureşti, a intrat la IATC la Actorie, dar s-a transferat la Regie, după care, student fiind, montează „Iuliu Cezar" la Teatrul Bulandra, bucurându-se de un mare succes.

În 1969, primeşte o bursă la Teatrul La MaMa din New York şi rămâne în America, unde începe o carieră strălucită ca regizor de teatru şi de operă, lucrând cu mari personalităţi ale teatrului şi fiind discipol al lui Peter Brook. Din 1990 până în 1993, conduce Teatrul Naţional din Bucureşti.

Andrei Şerban a mai colaborat cu ONB. În stagiunea 1995-1996, opera Oedipe a revenit pe scena Operei Naţionale Bucureşti într-o viziune de avangardă, care a iscat mari controverse, pe plan politic, la vremea respectivă. La pupitrul dirijoral s-a aflat Cornel Trăilescu, costumele au fost semnate de Viorica Petrovici, maestru de cor a fost Stelian Olariu, iar coregrafia spectacolului a fost realizată de Răzvan Mazilu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.