Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce oraș din lume va fi primul atacat cu bomba nucleară: Documente declasificate au scos la iveală informații incendiare

IlGiornale
Nuclear Rusia

Documentele recent declasificate, cunoscute sub numele de "General Nuclear War" (Război nuclear general), păstrate în secret strict de guvernul american, dezvăluie că, în ipoteza unei catastrofe nucleare, Washington DC ar putea fi primul oraș anihilat, conform dailystar.co.uk.

Potrivit documentelor recent dezvăluite și relatate pentru prima dată de The Mail on Sunday, există sugestii că regiunea ar putea fi supusă unui "atac surpriză" care ar implica o bombă termonucleară de un megaton.

Acest atac "fulgerător" ar surveni fără nicio avertizare prealabilă, iar aceasta este cea mai mare teamă a locuitorilor din Washington DC, conform lui Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică.

O bombă termonucleară ar declanșa o explozie care ar putea atinge 100 de milioane de grade Celsius în miezul său - de cinci ori mai fierbinte decât centrul Soarelui. Căldura intensă și viteza exploziei ar provoca "fisurarea betonului, lichefierea sau vaporizarea metalelor, fisurarea pietrei și arderea instantanee a indivizilor în carbon", conform The Sun.

Unii experți au sugerat că cei vaporizați în explozia inițială ar fi "norocoși" în comparație cu cei care ar supraviețui inițial precipitațiilor radioactive. Craig Fugate, fost director al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, a declarat pentru The Mail on Sunday că singura speranță a supraviețuitorilor este "auto-supraviețuirea".

Este crucial să depășim blocajul mental care ne face să ezităm să ne gândim la consecințele unui conflict nuclear", a declarat el într-un interviu anterior. "Trebuie să fim pregătiți să facem față situației și să ajutăm oamenii să învețe cum să se protejeze cel mai bine."

Această dezvăluire vine într-un moment în care tensiunile din Orientul Mijlociu sunt în creștere din cauza conflictului dintre Israel și Palestina, iar Iranul, conform directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, este doar la câteva săptămâni distanță de a deține suficient uraniu îmbogățit pentru a produce o bombă atomică.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a avertizat recent că armele nucleare ale Rusiei sunt "pentru a fi folosite", la doi ani de la invazia sa în Ucraina. Vorbind la televiziunea națională rusă, el a subliniat că țara sa este pregătită pentru războiul nuclear, atât din punct de vedere tehnic, cât și militar, și că sunt pregătiți să utilizeze arme de distrugere în masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.