Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce pedeapsă i-au aplicat rușii unui profesor american prins cu marijuana în bagaj

timesofisrael.com
Rusia-aeroport

Profesorul american Marc Fogel a fost condamnat la 14 ani de închisoare în Rusia pentru că a fost prins pe aeroportul din Moscova cu cannabis. Fogel a lucrat în ambasada SUA din Moscova, dar la momentul arestării era profesor de engleză în capitala Rusiei.

„Cetăţeanul american Marc Fogel a fost găsit vinovat pentru că a încercat să introducă în ţară o cantitate considerabilă de droguri. Cannabisul găsit asupra sa era depozitat ilegal în bagaje.”, a anunțat prin intermediul unui comunicat tribunalul din Khimki, o suburbie a Moscovei.

Fogel avea aproximativ 17 grame de marijuana în bagaj când a fost prins pe 15 august 2021 pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova. La momentul arestării, lucra ca profesor de engleză în oraş, după ce anterior a fost angajat în cadrul ambasadei SUA.

Fostul diplomat în vârstă de peste 60 de ani a spus că nu ştia faptul că marijuana medicinală este interzisă în Rusia. Un medic din Statele Unite i-a prescris medicamentul după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană.

Legea din Rusia defineşte o „cantitate mare” de marijuana ca fiind de cel puţin 100 grame. Fogel a pledat vinovat pentru contrabandă, depozitare, transport, fabricare şi procesare de stupefiante şi a fost condamnat la închisoare într-o colonie penală de maximă securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.