Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce planuri are NATO în regiunea baltică

spotmedia.ro
nato

Statele conducătoare ale grupurilor de luptă cunoscute sub denumirea de Prezenţă Avansată Consolidată a NATO urmăresc să coopereze mai strâns cu militarii din Estonia, Letonia şi Lituania, au anunţat joi, în Lituania, comandanţii respectivelor batalioane staţionate, informează dpa, citat de Agerpres.

Fiecare din grupurile de luptă este format din aproximativ 1.000 de soldaţi şi este condus de naţiunea-cadru atribuită - Statele Unite în Polonia, Marea Britanie în Estonia, Canada în Letonia şi Germania în Lituania.

"Am vorbit astăzi despre câteva domenii de interes care sunt valabile pentru noi toţi şi am aflat că ne putem intensifica cu adevărat efortul în ceea ce priveşte antrenamentul, exerciţiile de antrenament, referitor la logistica, dar şi în ceea ce priveşte infrastructura", a declarat general-maior german Harald Gante la baza Rubla. Subiectul principal a fost să învăţăm unii de la alţii, a adăugat el.

"Apărarea statelor baltice pentru noi, ca aliaţi, nu este o opţiune, este o obligaţie. Intenţia noastră este descurajarea şi apărarea", a spus Gante înaintea vizitei cancelarului german Olaf Scholz în regiune.

Cancelarul Scholz urmează să se întâlnească vineri, în Estonia, cu premierii celor trei state baltice, invazia Rusiei în Ucraina fiind un punct central pe agenda discuţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.