Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce provocări sunt pentru Uniunea Europeană după Brexit

pixabay.com
brexit

Uniunea Europeană trebuie să preia controlul deplin al securităţii în cadrul blocului comunitar şi de-a lungul frontierelor sale pentru a rămâne puternică după ieşirea Marii Britanii, a declarat joi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în contextul discuţiilor cu liderii statelor membre despre consecinţele Brexitului, relatează DPA.

Donald Tusk se pregăteşte pentru summitul UE de la Bratislava din 16 septembrie, la care vor participa toate statele membre cu excepţia Marii Britanii, în cadrul căruia se va discuta ce lecţii trebuie învăţate din decizia britanicilor de la referendumul din iunie de a părăsi blocul comunitar.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

'Nu este un accident' că temele securităţii şi migraţiei s-au aflat în prim-planul campaniei pentru referendumul britanic, a spus Tusk în Luxemburg, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul Xavier Bettel.

'Senzaţia de insecuritate şi destabilizare, în multe aspecte, inclusiv cel economic, este prezentă şi pe continentul european', a adăugat fostul premier polonez.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Preşedintele Consiliului European a vorbit despre progresul realizat în limitarea afluxului de migranţi care s-a ridicat la peste un milion de persoane anul trecut în Europa. Mare parte din acest aflux a fost stopat de acordul încheiat cu Turcia, dar numărul de sosiri a început din nou să crească în ultima perioadă.

'Evident, avem încă multe de făcut. Dar scopul nostru trebuie să fie clar: nu ar trebui să permitem niciodată ca haosul din 2015 să se repete în Europa', a spus Tusk.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

El a vorbit şi despre necesitatea combaterii terorismului prin ameliorarea cooperării în domeniul securităţii între statele membre, după o serie de atacuri sângeroase în Europa.

Plecarea Marii Britanii nu se va afla pe agenda summitului, a spus Donald Tusk, subliniind că blocul comunitar nu va începe negocierile privind Brexitul înainte ca Londra să-şi anunţe oficial intenţia de a ieşi din UE, informează agerpres.ro.

Citește și: Țara în care Facebook și Twitter sunt interzise, și-a lansat propria rețea națională de internet

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.