Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce pune la cale MAI: Lege pentru donații, darul manual și sponsorizări

sponsor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să instituie o reglementare care să asigure o aplicare unitară la nivelul structurilor sale a prevederilor legale în privinţa donaţiilor, darului manual, comodatului şi sponsorizărilor.

În acest sens, pe site-ul www.mai.gov.ro, a fost supus dezbaterii publice proiectul ordinului ministrului Afacerilor Interne privind acceptarea donaţiilor, darurilor manuale, comodatelor şi sponsorizărilor în MAI, scrie agerpres.ro.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Potrivit referatului de aprobare a acestui proiect de ordin, este necesară instituirea unor reglementări subsecvente de executare a legii, care să prevadă condiţiile concrete pentru acceptarea sau respingerea ofertelor de donaţie, dar manual, comodat sau sponsorizare, reguli privind integritatea şi transparenţa, precum şi procedurile aplicabile de către structurile MAI.

"O astfel de reglementare ar trebui să asigure o aplicare unitară la nivelul MAI a prevederilor legale în materia donaţiilor, darului manual, comodatului şi sponsorizărilor, într-o manieră clară, precisă şi accesibilă oricărei persoane interesate", se explică în referat.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

Astfel, unităţile din aparatul central al MAI şi unităţile, instituţiile şi structurile subordonate sau din cadrul acestuia vor putea primi fonduri băneşti sau bunuri, cu titlu de donaţie, dar manual, comodat sau sponsorizare, în condiţiile legii şi ale acestui ordin, stipulează proiectul aflat în dezbatere publică.

Ordinul se va aplica donaţiilor, darurilor manuale, comodatelor şi sponsorizărilor primite direct de unităţi şi nu se va aplica donaţiilor, darurilor manuale, comodatelor şi sponsorizărilor destinate unităţilor în virtutea unei autorizări dispuse de lege sau prin acte ale Guvernului.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

De asemenea, acest ordin nu se va aplica raporturilor care se nasc între unităţi, instituţii sau structuri ale MAI, conform proiectului.

Unitatea beneficiară poate accepta donaţia, darul manual, comodatul sau sponsorizarea având ca obiect fonduri băneşti, bunuri corporale mobile, bunuri imobile şi alte bunuri.

Citește și: Fata de 9 ani care și-a schimbat sexul în 2012, pe coperta „National Geographic” / FOTO

Totodată, unitatea beneficiară nu poate accepta donaţia, darul manual, comodatul sau sponsorizarea, dacă acceptarea ofertei ar afecta independenţa şi imparţialitatea personalului MAI în luarea deciziilor ori îndeplinirea la timp şi cu obiectivitate a îndatoririlor care revin acestuia sau dacă acceptarea ar conduce la crearea unor avantaje personale sau la folosirea în interesul propriu al personalului MAI a fondurilor băneşti ori a bunurilor oferite.

Potrivit proiectului, nu pot fi acceptate donaţia, darul manual, comodatul sau sponsorizarea, dacă oferta este făcută cu scopul evident de a obţine un avantaj economic pentru ofertant, de natură să-l favorizeze în raport cu alte persoane fizice sau persoane juridice, dacă oferta are ca obiect bunuri care, în mod vizibil, nu respectă normele de calitate şi siguranţă prevăzute de reglementările în vigoare şi dacă oferta are ca obiect bunuri care nu sunt prevăzute în tabela de înzestrare.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Unitatea beneficiară nu poate accepta donaţia indirectă, deghizată şi nici cea care are ca obiect bunuri grevate de sarcini sau bunuri a căror procurare sau deţinere este interzisă de lege şi nici fonduri băneşti sau bunuri oferite cu titlul de împrumut de consumaţie.

Indiferent de obiect şi valoare, donaţia, darul manual, comodatul sau sponsorizarea se încheie valabil de unităţile beneficiare numai prin înscris, mai prevede proiectul de ordin.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Unitatea beneficiară întocmeşte un raport privind oferta, la baza căruia vor sta mai multe documente, printre care şi avizul Direcţiei Generale de Protecţie Internă. Avizul negativ exprimat de DGPI va duce la respingerea ofertei, prevede proiectul de ordin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.