Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce rezultate a dat 'medicamentul lui Donald Trump' în România? Avertismentul lui Virgil Musta, medic boli infecțioase

stirileprotv.ro
Virgil Musta

Hidroxiclorochina, medicamentul pe care Donald Trump a spus că l-a luat câteva zile preventiv, a fost interzisă în tratarea bolnavilor de covid-19 din Franța. Virgil Musta, medic boli infecțioase, consideră că avem de-a face cu un „război” între companiile de medicamente și între diferite guverne. De asemenea, el a spus că acest medicament este folosit în România, dar în anumite condiții.

„Eu cred că în acest caz avem de-a face cu un război între companiile de medicamente și între diferite guverne.

Noi folosim Hidroxiclorochina în programul național, dar în anumite condiții. Nu la toată lumea, ci în funcție de niște parametri biologici de EKG și la persoane care nu au risc. Iar dozele sunt mai mici decât dozele care erau recomandate în aceste țări vestice.

Vom vedea dacă și în România se va lua hotărârea ca să nu mai fie folosit acest medicament, pentru că mai multe țări din Europa și OMS au întrerupt toate studiile clinice cu acest produs și s-a recomandat ca să facă la fel.

Toate măsurile adoptate de Guvern, în cadrul unei ședințe care s-a întins până târziu în noapte

Pericol există dacă nu este dată în condiții de spital și cu o evaluare corectă a pacientului. Dar, din pacienții pe care noi i-am tratat cu această schemă terapeutică, nu am avut nicio problemă. Un singur pacient a prezentat o tulburare de ritm cardiac, moment în care am oprit această medicație.

Există contraindicație pentru pacienți cu tulburări de ritm cardiac, deci, practic, pacienți cardiaci vechi, cu afectare cronică cardiacă și cei care hipopotasemie. De aceea este important determinarea potasiului înainte de administrarea acestui medicament, pentru că altfel există riscul de a face fibrilație ventriculară care să ducă la deces.

Folosirea preventivă a acestui medicament (Trump – n.red.) a fost discutată la nivel mondial. Din ce știu eu, din păcate și la noi în țară există persoane care fără recomandare medicală iau acest tratament.

Se știe, că atunci când a început pandemia în România s-au golit farmaciile și mulți au luat hidroxiclorochină, oamenii făcându-și stocuri acasă pentru a lua în caz de nevoie.

Știu că există această practică, de a lua medicamentul profilactic. Noi nu l-am recomandat, dar, din păcate, fiecare face cum consideră”, a spus Musta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.