Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a mâncat cel mai iute ardei din lume

coastalcompanion.com
ardei iute

Un bărbat din New York a ajuns la spital, după ce a mâncat cel mai iute ardei din lume și a început să aibă dureri îngrozitoare de cap, potrivit realitatea.net.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani participa la un concurs și a mâncat un singur ardei Carolina Reaper.

Durerile îngrozitoare de cap au apărut în următoarele zile, așa că bărbatul a mers de urgență la spital. Cazul acesuia este primul în care astfel de dureri de cap sunt asociate consumului de ardei iuți.

Însă, medicul care l-a tratat i-a avertizat pe toți cei care consumă ardei iuți să nu amâne mersul la spital dacă se confruntă apoi cu dureri bruște și intense de cap, întrucât acestea sunt cauzate de constricția vaselor care conduc sângele la creier.

Imediat după ce a mâncat ardeiul iute, bărbatul a început să aibă frisoane.

Ardeiul Carolina Reaper a intrat în 2013 în Cartea Recordurilor drept cel mai iute ardei din lume, dar ar putea fi depășit de o nouă specie de chilli denumită „Răsuflarea Dragonului”. Acesta „pișcă” mai tare ca oricare altul, au constatat oamenii de știință, care au folosit scara Scoville. Aceasta permite compararea senzațiilor de arsură provocate de iuțeala condimentelor. A fost inventată în 1912 de farmacologul american Wilbur Scoville și măsoară conținutul de capsaicină, molecula responsabilă pentru iuțeala ardeiului, conform digi24.ro.

Pe această scară, Răsuflarea Dragonului a obținut un redutabil scor de 2,48 milioane, devansând varietatea Carolina Reaper, care deținea până acum acest record, cu un scor de 2,2 milioane. Însă până când „Răsuflarea Dragonului” va intra în Cartea Recordurilor în mod oficial, Carolina Reaper rămâne cel mai iute ardei din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.